Meghan Markle a câștigat procesul împotriva publicației Mail on Sunday, deținută de Daily Mail. Ducesa de Sussex va primi despăgubiri de 1 liră sterlină de la Associated Newspapers Limited (ANL), după ce s-a stabilit că publicația menționată i-a încălcat dreptul la viața privată, menționează BBC.

Procesul a fost intentat după ce Mail on Sunday a publicat o scrisoare scrisă de mână pe care ducesa i-a trimis-o tatălui ei, Thomas Markle, în 2018. Ducesa în vârstă de 40 de ani și-a câștigat cauza anul trecut, când un judecător de la Curtea Supremă i-a dat dreptate fără un proces complet – dar ANL a făcut recurs împotriva acestei decizii.

Totodată, în afară de suma simbolică de 1 liră sterlină, compania media va plăti o sumă nespecificată pentru un caz separat de încălcare a drepturilor ei de autor. ANL a indicat anterior că ia în considerare un nou apel la Curtea Supremă, dar compania a acceptat acum înfrângerea în acest caz de lungă durată și nu va face recurs. ANL riscă, de asemenea, să fie nevoit să acopere o parte substanțială din costurile legale ale lui Meghan, care ar putea ajunge la o sumă compusă din 7 cifre, menționează DailyMail.co.uk.

Meghan a făcut o declarație după hotărârea de luna trecută: „Aceasta este o victorie nu doar pentru mine, ci și pentru oricine s-a simțit vreodată speriat să susțină ceea ce este corect”.

Distribuie articolul: