Procurorii din SUA au renunțat la o parte de acuzări aduse actorului Alec Baldwin, în urma împușcăturilor produse pe platoul de filmare a peliculei Rust. Ca urmare a incidentului,   directoarea de imagine Halyna Hutchins s-a stins din viață.

În cazul în care Baldwin, în vârstă de 64 de ani, ar fi fost condamnat pentru omor involuntar și pentru neglijență în formă agravată a utilizării armelor de foc, el ar fi trebuit să execute o pedeapsă obligatorie de cinci ani de închisoare. Procurorii îl acuză pe actor de omor involuntar.

Avocații actorului au contestat circumstanța agravantă, așadar Alec Baldwin riscă o pedeapsă mult mai mică, după uciderea lui  Halyna Hutchins. Procurorii au renunțat la o parte din acuzații „pentru a nu pierde timpul”, notează People.

Totuși, Alec Baldwin riscă în continuare 18 luni de închisoare, dacă este găsit vinovat pentru omor involuntar.

„Pentru a evita alte distracții litigioase ale domnului Baldwin și ale avocaților săi, procurorul Districtual și procurorul special au renunțat la acuzațiile privind armele de foc pentru acuzațiile de omor involuntar pe platourile de filmare ale peliculei Rust, a anunțat purtătorul de cuvânt al procurorului districtual din Santa Fw, conform Unica.ro

„Prioritatea procurorilor este aceea de a se face dreptate, și nu de a asigura ore facturabile pentru avocații din marile orașe”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Amintim că Alec Baldwin și Hannah Gutierrez-Reed au fost acuzați inițial de  omor involuntar în legătură cu moartea Halynei, în octombrie 2021. Actorul se mai confruntă cu un proces civil intentat de părinții și sora directoarei de imagine.

 

Distribuie articolul: