Dacă odată cu răcirea vremii ai revenit la băutura preferată – ceaiul – atunci trebuie să știi ce să conțină, ca să te ajute în problema ta și să beneficiezi la maxim de proprietățile acesteia. Maria-Victoria Racu te îndeamnă să renunți la ceaiul cu dulciuri nesănătoase și să îl lași la zero calorii.

Ceaiul tău de toate zilele, cum este el?

Ceaiul poate fi revigorant și să-ți ofere putere, fiind bogat în cofeină (ceaiul negru și cel verde). Nu uita să îl asociezi mai târziu cu un pahar cu apă întrucât te poate deshidrata;

Îți calmează oare poftele și îți reglează zahărul din sânge, accelerând metabolismul (scorțișoara, hibiscus, rădăcina de lemn dulce) sau îți poate readuce pofta de mâncare și să te scape de greață (ghimbirul);

Te hidratează atunci când ești răcit, ai febră sau ai nevoie cel mai mult de aceasta (ceaiul din zmeură, măcieș, coacăză, cardamom, ienibahar, mentă, petale de trandafir);

Iar tradiția de la ceai care este?

Ai transformat servitul ceaiului într-un obicei nesănătos, adăugând chifle, biscuiți, patiserie și îl îndulcești cu zahăr din greu sau îl savurezi pentru a simți gustul plantelor, aroma lor care îți oferă puteri și îl îndulcești cu un pic de miere (pe care o servești aparte) sau ciocolată de 85%, un fruct sau un desert sănătos?

Medicul nutriționist te îndeamnă să nu transformi ceaiul în cea mai nesănătoasă masă, găsind toate dulciurile din casă, ci să îl lași la zero kilocalorii și la un plus de fibre și vitamine din deserturile sănătoase.

Sursa: Instagram.com/mvrnutrition

Vezi și: Vitamina C – bariera de fier în calea virusurilor și a bacteriilor în sezonul rece. Maria-Victoria Racu ne spune de unde o luăm

Distribuie articolul: