În fiecare dimineață ceaiul sau cafeaua sunt băuturile pe care le consumi pentru a te revigora sau pur și simplu pentru că te-ai deprins să-ți începi în acest fel o nouă zi. Dar, fii atent la detaliul care ar putea să le facă nu prea benefice pentru organismul tău. Care este acesta, află mai jos.

Cafeaua, ceaiul sau mâncărurile care sunt servite la peste 60 de grade cresc riscul de cancer cu 90%, conform unor studii.

Potrivit experţilor, consumul zilnic a 700 mililitri de ceai sau cafea la o temperatură de 60°Celsius sau mai ridicată a fost „asociat în mod constant“ cu o creștere în proporție de 90% a riscului de a dezvolta boala, în comparație cu persoanele care au consumat băuturi la temperaturi mai scăzute, potrivit unei cercetări apărute în International Journal of Cancer.

Studiul a analizat obiceiurile de a bea a 50.045 de persoane cu vârste cuprinse între 40 şi 75 de ani care locuiau în nord-estul Iranului. În perioada realizării studiului, din 2004 până în 2017, au fost identificate 317 noi cazuri de cancer esofagian.

„Multe persoane se bucură să bea ceai, cafea sau alte băuturi fierbinţi. Însă, potrivit studiului nostru, consumul de ceai foarte fierbinte poate creşte riscul apariţiei cancerului de esofag şi, prin urmare, este recomandabil să se aştepte până când băuturile se răcesc înainte de a le bea”, a declarat principalul autor al studiului, medicul Farhad Islami, de la Societatea Americană pentru Cancer.

În 2016, Agenţia Internaţională de Cercetare a Cancerului – agenţie a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii – a clasificat consumul de băuturi foarte fierbinţi, la temperaturi de peste 65°C, ca fiind un agent cancerigen.

Sursa: Realitatea.net

Distribuie articolul: