De când a început pandemia, mulți dintre noi și-au adus job-ul acasă. Iar pe lângă avantajul de a lucra în pijama sau de a mai face câte ceva prin casă în scurtele pauze de muncă, un mare minus este faptul că ne mișcăm și mai puțin decât atunci când ne deplasam până și de la birou acasă. Iată de ce venim cu câteva sugestii de exerciții pentru spate și întinderi propuse de specialiști, fiind potrivite dacă sunt făcute acasă.

Stretching-ul sau întinderea fiind azezată la masa de birou

Specialista în fizioterapie Dr. LA Thoma Gustin vine cu 7 exemple de exerciții dacă stai mult așezată pe scaun. Dacă nu ai suficient timp pentru fiecare exercițiu, atunci poți să faci câte unul dintre acestea pe parcursul întregii zi de lucru.

Yoga pentru cei care stau toată ziua în fața computerului

Aceste exerciții vă vor ajuta să vă relaxați umerii, pieptul, spatele și picioarele, după o zi grea de muncă în poziție așezată.

Pilates

Dacă acest tip de exerciții vă sunt mai aproape de suflet, atunci încercați să le practicați pentru a vă relaxa după o zi lungă la birou sau în mașină.

Yoga pentru mâini

Nu uitați de mânile voastre, încheieturi, degete, etc., care sunt supuse tensiunii în timp ce ați stat o zi întreagă muncind la computer.

Yoga pentru postură

Aceste tehnici simple de yoga vă vor ajuta să scăpați de durerile de gât, cap și spate din cauza posturii incorecte.

Antrenamentul pentru zona lombară

Acest antrenament vă ajută dacă aveți dureri în zona lombară a spatelui, vă va relaxa umerii și vă va ajuta să corectați postura.

Sursa: Bazaar