Obținerea unei pieli sănătoase și curate necesită timp, iar japonezii și-au creat propriul ritual. Astfel, de obicei, tenul lor arată impecabil și nu prea au probleme cu pielea. 

Pielea curată și îngrijită reprezintă o prioritate pentru oamenii care sunt întotdeauna atenți la sănătatea și la aspectul lor. Un expert în probleme dermatologice a spus că este suficient să te speli pe față doar seara dacă urmezi aceste trucuri folosite de cei din Japonia.

Deci, tehnica durează 10 minute și are pași esențiali care îți pot face fața să strălucească.

Tehnica inventată de ei durează zece minute și cuprinde trei pași simpli, în urma cărora tenul va rămâne strălucitor și lipsit de impurități. Se spune că secretul lor poartă numele de „Metoda 4-2-4”, pentru că timpul este împărțit în funcție de cele trei etape.

Așadar, iată care este procesul lor de curățare și îngrijire a tenului:

Aplicarea uleiului (4 minute)

 

Această etapă reprezintă pregătirea pentru curățare și are ca scop îmbunătățirea circulației prin masarea feței cu mișcări circulare. De asemenea, la finalul celor patru minute stratul superior al pielii va fi netezit, iar porii înfundați se vor debloca. Este absolut necesar să alegi un ulei care nu se absoarbe rapid pentru că ai nevoie ca el să rămână la suprafață.

Curățarea cu spumă (2 minute)

Odată ce porii au fost deschiși, poate începe procesul de curățare. Poți folosi orice fel de demachiant pe care să-l aplici chiar peste ulei, dar experții le recomandă pe cele sub formă de spumă sau gel de curățare față pentru că nu usucă pielea. Masează fața timp de două minute cu mișcări bânde ca să nu o agresezi.

Clătirea cu apă caldă și rece (4 minute)

Ultima etapă este și cea mai importantă pentru că de ea depinde dacă tenul rămâne curat sau încărcat de produse. În primele două minute trebuie să folosești apă călduță care ajută la îndepărtarea uleiului și îmbunătățește circulația sângelui, iar apoi trebuie să clătești și cu apă rece pentru a închide porii ce tocmai au fost curățați în profunzime.

Ție ți se pare interesant acest ritual al japonezilor? 

Nu uita să consulți un dermatolog care te va ajuta să alegi produsele potrivite tipului tău de ten, pentru că doar așa va da rezultate această tehnică.

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: