Cred că ați ajuns și voi în pană de idei și nu mai știți ce să gătiți. Îți oferim câteva idei de rețete pentru un mic dejun, prânz sau cină rapidă care conțin ouă! Ele pot fi combinate cu orice preparat, plus că sunt bogate în proteine, grăsimi, vitamine și minerale esențiale.

Paste carbonara cu sparanghel

Pastele carbonara sunt ușor de realizat și sunt cunoscute pentru sosul delicios care are la bază ouă. În acest caz, pentru a aduce o pată de culoare, înlocuiește baconul cu sparanghelul pentru o rețetă mai sănătoasă.

Ai nevoie de următoarele ingrediente: gălbenușuri de ouă, brânză Gouda, sare, spaghete integrale, ulei de măsline, sparanghel proaspăt, căței de usturoi, zeamă de lămâie și piper roșu măcinat.

Calorii: 488

Toast cu ouă la cuptor

Acest preparat este un amestec de texturi crispy, pufoase și cremoase și este ideal pentru micul dejun. Ai nevoie de următoarele ingrediente: ulei de măsline, ciuperci shiitake, zeamă de lămâie, sare, usturoi, ouă, piper negru și pâine integrală.

Sursa: la-doi-pasi.ro

Calorii: 262

Bol cu cereale, legume și ouă prăjite

Acest bol cu cereale este bogat în legume proaspete și vibrante, alături de ouă prăjite ale căror gălbenuș servesc minunat ca dressing. Ai nevoie de următoarele ingrediente: suc de limetă, tahini, sos de soia, ulei de susan, ghimbir proaspăt, ulei de măsline, ouă, castraveți, morcovi, edamame, sare.

Calorii: 494

Fritatta cu praz și ceapă verde

Prazul și ceapa verde oferă o savoare rustică, iar astfel devine micul dejun sau, de ce nu, prânzul ideal pentru tine și familia ta. Ai nevoie de următoarele ingrediente: praz, ulei de măsline, ceapă verde, ouă, lapte, amestec de ierburi proaspete, sare, piper negru, brânză cu ierburi și usturoi.

Sursa: la-doi-pași.ro

Calorii: 263

Pancakes cu zucchini și ouă poșate

Pentru aceste clătite cu zucchini se folosește Za’atar, un condiment din Estul Mijlociu amestecat cu oregano și multe altele. Ai nevoie de următoarele ingrediente: noodles din zucchini, sare, panko, amestec proaspăt de ierburi, ceapă verde, zeamă de lămâie, Za’atar, piper negru, ouă și ulei de măsline.

Calorii: 283

Sufle de caise și fistic

Sufleul este mult mai ușor de preparat decât te-ai fi așteptat. Caisele, mierea și fisticul ajută la obținerea unui preparat cremos și delicat. Așadar, ai nevoie de următoarele ingrediente: unt fără sare, zahăr granulat, caise în compot, fistic, miere, cardamom, sare, gălbenușuri, albușuri și cremă de tartar.

Calorii: 240

Sursa: csid.ro

Distribuie articolul: