Uiți unde ai pus cheile sau telefonul? Ai uitat ziua de naștere a unui prieten. Nu-ți face griji. Memoria poate fi îmbunătățită prin 6 metode simple.

Savantul Enik Wung, de la Institutul Rotman din Canada, a realizat un studiu care demonstrează că hobby-urile ne ajută să ne îmbunătățim memoria. Deci, pentru o memorie bună, fă ceea ce-ți place.

O teorie plauzibilă afirmă că oamenii își pot dezvolta memoria prin învățare continuă. Orice efort orientat spre detalii, care presupune, de asemenea, acumularea experiențelor și informațiilor noi, va contribui la îmbunătățirea memoriei. Deci, vom ține mai bine minte o informație pe care am aflat-o cercetând subiectul preferat.

Recomandăm 6 metode care te vor ajuta să ai o memorie mai bună.

1.     Să ai multe hobby-uri și să înveți mereu

Creierul are nevoie de antrenament. Ai grijă de creierul tău precum ai grijă de corp. Hrănește-l cu cunoștințe. Consumă informație veridică și proaspătă pentru un creier sănătos. Citește, învață ceva nou, cercetează un subiect de care ești pasionat. În așa mod, micșorezi riscul de a avea demență și îți îmbunătățești memoria.

2.     Mișcă-te

O minte sănătoasă într-un corp sănătos. Activitatea fizică crește nivelul oxigenului în creier și reduce riscul de tulburări care duc la pierderea memoriei, precum diabetul și bolile cardiovasculare. Exercițiile fizice sporesc, de asemenea, efectele substanțelor chimice din creier care ne ajută să combatem stresul.

3.     Dormi

Creierul nostru are nevoie de odihnă. Un creier odihnit va lucra mult mai bine. În timpul somnului profund, memoriile se întipăresc în creier.

4.     Relaxează-te

Cel mai mare dușman al creierului e stresul. Atunci când suntem stresați, nu ne putem concentra și memoria noastră are de suferit. Ieși cu prietenii, meditează, vorbește cu un prieten sau cu un membru al familiei. Nu lăsa stresul să îți fure memoria.

5.     Râde

Râsul ne ajută să trecem peste momentele dificile din viață și să învingem stresul. Datorită râsului, ne relaxăm și ne pregătim creierul să lucreze la potențialul său maxim. În plus, glumele activează zone ale creierului care răspund de învățare și creativitate. Așa că atunci când te uiți la clipuri amuzante cu pisici contribui la dezvoltarea memoriei.

6.     Tehnici de memorare

Sunt o mulțime de tehnici care te ajută. Poți învăța o poezie sau instala o aplicație destinată îmbunătățirii memoriei. În prezent, în vogă sunt tehnicile mnemonice, prin care asociem o informație pe care dorim să o memorăm cu un cuvânt, imagine etc.