Un regim alimentar echilibrat este cheia nu numai pentru un corp tonifiat și sănătos, ci și pentru un echilibru psihologic. Diverși micronutrienți care au pătruns în corpul nostru la momentul potrivit și în proporțiile potrivite, pot transforma chiar și cea mai leneșă persoană într-un erou muncitor. Descoperim câteva produse care ne vor ajuta să creștem activitatea zilnică. 

Afinele

Afinele sunt unul dintre alimentele preferate de către nutriționiști. Sunt nu doar gustoase și frumoase, ci au și un efect pozitiv asupra corpului nostru, având efect de revigorare și contribuind la creșterea concentrației și a activității creierului. Un studiu publicat în 2010 în revista Agricultural and Food Chemistry a constatat că subiecții care au băut suc de afine în fiecare zi timp de două luni și-au îmbunătățit semnificativ scorurile inițiale la testele care de verificare a memoriei generale și capacității de învățare.

Fulgii de ovăz

Nu degeaba se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Alegerea mesei potrivite de dimineață este cheia pentru o zi minunată, fără foame și stres. Nutriționiștii recomandă să începeți cu carbohidrați lenți, pentru ca să vă simțiți sătui mai mult timp. Astfel, fulgii de ovăz sunt tocmai alegerea potrivită. Sunt hrănitoare, cu mai puține calorii și ameliorează foamea pentru o perioadă lungă de timp. Important e să nu le condimentați cu zahăr sau gem. Varianta perfectă este să fie pregătiți pe bază de apă. Adăugați câteva condimente (scorțișoară, cardamon), nuci sau fructe de pădure proaspete pentru a adăuga aromă. Se spune că fulgii de ovăz energizează creierul și contribuie la productivitatea muncii, deoarece conține vitaminele PP, E, H și B.

Ciocolata amară

Ciocolata cu conținut maxim de cacao și minim zahăr – este ceea ce vă va ajuta să începeți ziua productiv. Crește nivelul de serotonină și endorfine, care sunt direct legate cu nivelurile de concentrație. În plus, ciocolata neagră este o sursă de antioxidanți benefici, vitamine și minerale precum potasiu, cupru și magneziu, care ajută la controlul tensiunii arteriale. Acest tip de ciocolată are și un conținut scăzut de grăsimi și zahăr, ceea ce este excelent pentru sănătatea generală.

Somonul

Avantajul somonului față de alt pește, este nivelul incredibil de ridicat de acizi grași omega-3, care ajută la recuperarea celulelor creierului, încetinesc declinul cognitiv și, de asemenea, întăresc memoria. Somonul pregătit la cuptor poate fi prânzul perfect, mai ales dacă adăugați salată de frunze și legume proaspete, și o felie de pâine integrală.

Apa plată

Setea și deshidratarea pot provoca oboseală, iar un pahar de cafea tare sau, și mai rău, o doză de băutură energizantă poate  complet distruge organismul în acest caz. Totuși, uneori chiar avem nevoie doar de un pahar cu apă plată. Mai ales dacă ziua a fost precedată de o noapte nedormită. Un pahar cu apă cu un volum de cel puțin 250 ml va ajuta la restabilirea echilibrului apei. Stabiliți-vă o regulă, atunci când începeți o convorbire importantă, umpleți paharul cu apă pentru a vă proteja de oboseală.

Sursă: marieclaire.ru