Albert Einstein spunea că mintea intuitivă este un dar sacru, iar mintea logică este un slujitor credincios. „Am creat o societate care pretuiește slujitorul și a uitat de adevăratul dar.” Performanța în muncă a fost studiată de mulți savanți, și iată că nu în zadar.

Într-un articol publicat în octombrie 2012 în NeuroLeadership Journal, de David Rock, Daniel J. Siegel, Steven A.Y. Poelmans și Jessica Payne aceștia prezintă ingredientele unei minți sănătoase! Asta în condițiile în care oamenii din mediul de afaceri se confruntă cu scăderea productivității în muncă, extenuare, burn-out, un nivel de stres ridicat, obezitate și multe altele. Iată ce au descoperit psihologii menționați!

Sunt 7 ingrediente secrete care te ajută să ai un creier productiv și o minte sănătoasă:

Timpul alocat pentru somn;

Timpul alocat pentru exercițiile fizice;

Timpul în care lucrezi focusat pe un singur lucru important pentru tine;

Timpul în care faci pauză și te relaxezi;

Timpul în care te joci și te distrezi;

Timpul de conectare cu ceilalți;

Timpul în care stai cu tine (introspecție, meditație, mindfulness, yoga etc.).

Trainerul român Mihaela Stroe recomandă analiza minuțioasă a propriei persoane și ne spune că în urma lecturii acestui articol vom afla și alte obiceiuri bune pentru creierul tău și mintea noastră.

„Depinde doar de tine să-ți crești nivelul competenței profesionale de prioritizare și organizare eficientă. Și poți face asta prin folosirea de obiceiuri simple și repetate. Ele sunt cele care susțin performanța creierul tău și a minții tale!”, declară Mihaela Stroe, sociolog, speaker și autor român.

Vezi și: Olesea Fortuna și Mihaela Stroe în studioul EA.md: „Trebuie să educăm cultura antreprenorială femeilor” (Video)