Reconectarea cu propriul corp este un lucru important pentru fiecare persoană. Nutriționista Andreea Teodor te învață cum să-ți înțelegi corpul, respecți emoțiile și nevoile. 

Iată câțiva pași pentru o relație mai bună cu corpul tău:

Poartă haine care ți se potrivesc și care îți plac

Multe persoane care se confruntă cu kilogramele în plus, fie își acoperă corpul cu haine largi în care nu se simt bine, fie își cumpără haine mai mici, cu speranța că vor slăbi și vor încăpea în ele.

Vorbește-ți cu respect

Poate că iubirea de sine nu este cel mai realist obiectiv acum, dar cum ar fi să-ți vorbești cu respect? Identifică gândurile negative față de propriul corp și repoziționează-te față de ele. Dacă nu poți spune ceva pozitiv, spune ceva neutru. 

Arată-i recunoștință

Chiar dacă nu ești mulțumită de aspectul fizic al corpului tău, el face multe lucruri pentru tine. Ține un jurnal de recunoștință și timp de o lună scrie zilnic minim trei lucruri pentru care îi ești recunoascătoare corpului tău.

Concentrează-te pe cum te simți

Uneori persoanele nemulțumite de corpul lor aleg să nu se mai aranjeze, deoarece nu văd rostul. Asigură-te că porți haine care ție îți dau o energie bună și nu mai trage urechea la gura lumii: poartă rochițe și fustițe dacă asta simți, îmbracă-te colorat sau machiază-te în voie. Tu ești cea care trăiește în acel corp, make it home!

Embody!

Foto: torontocaribbean.com

Întoarce-te în corp pentru a stabili contactul cu acesta. Poți practica mindful eating, yoga, exerciții de respirație, dans intuitiv, stretching, body scan sau te poți întreba efectiv: Cum se simte corpul meu acum?

Sfaturile primite de la Andreea îți vor prinde bine, oriune nu ai fi și orice vârstă ai avea. Pentru că gestionarea emoțiilor este într-adevăr o muncă grea.

Sursa: Instagram/Andreea