Micul dejun este ocazia ideală pentru a-i furniza organismului nutrienții de bază înainte de a începe o nouă zi solicitantă dar ce faci dacă nu ai timp să mănânci liniștit? Nu decide să sari peste această masă pentru că nu vei face o economie reală de calorii, ci vei favoriza excesele de la ora prânzului. Mai bine prepară un smoothie rapid, pe care îl poți bea chiar pe drum, în timp ce te îndrepți spre birou.

Iată ce smoothie-uri pot înlocui cu succes micul dejun când ai un program foarte încărca

Smoothie cu iaurt și căpșuni

Iată o combinație care va stimula imunitatea, prevenind riscul de îmbolnăvire în orice sezon. În afară de faptul că au foarte puține calorii și mult potasiu și vitamina C, căpșunile conțin multe fibre, fiind ideale pentru a ține sub control pofta de mâncare timp de cel puțin 4 ore.

Ingrediente:

– 4 căni de căpșuni foarte coapte;

– o cană de iaurt simplu;

– ½ cană de suc de portocale;

– o lingură de zahăr brun;

– 2 felii subțiri de portocală (opțional)

Păstrează 4 căpșuni și feliile de portocală separat, apoi amestecă toate celelalte ingrediente cu blenderul. Poți adăuga încă o linguriță de zahăr dacă ți se pare necesar. Pune amestecul în pahare înalte, taie cele 4 căpșuni și folosește-le pentru a decora smoothie-ul, alături de feliile de portocală așezate la marginea fiecărui pahar

Smoothie cu mango și avocado

Când auzi de smoothie-uri cu fructe pentru micul dejun precis nu te gândești imediat la avocado, dar este esențial pentru un păr rezistent, stabilizarea glicemiei, prevenirea poftelor alimentare și reducerea riscului de cancer.

Ingrediente:

 – o cană de mango, tăiat cubulețe;

– ¼ avocado;

– ½ cană de șerbet de mango;

– ¼ cană de lapte degresat;

– 2 linguri de miere;

– 2 linguri de suc de lime;

– 10 cuburi de gheață;

– o felie de lime și 2 felii de mango, pentru decorat.

Combină ingredientele într-un blender și mixează-le până când obții un amestec omogen, apoi servește decorat cu feliile de lime și mango.

Smoothie cu sfeclă și zmeură

Sfecla roșie este foarte utilă în cadrul acestui smoothie pentru că produce acid nitric, care stimulează circulația normală a sângelui în tot corpul. Vei obține și fibre, plus multe vitamine pentru a avea energie câteva ore fără să te apropii de prăjituri sau chips-uri.

 Ingrediente:

– 150g de sfeclă roșie fiartă, tăiată cubulețe;

– 100g de zmeură, proaspătă sau congelată;

– 250ml de suc de merișoare, scos de la frigider;

– 225ml de iaurt simplu, degresat;

– frunze de busuioc pentru decorat.

Mixează mai întâi sfecla roșie, sucul de merișoare și zmeura, apoi continuă cu iaurtul și servește decorat cu frunze de busuioc.

Smoothie cu roșii

Indiferent dacă le iei chiar din grădina ta sau le-ai cumpărat de la piață ori supermarket, roșiile pot transforma rapid orice smoothie într-un remediu util pentru inimă. Sunt un ingredient esențial pentru prevenirea afecțiunilor cardiovasculare datorită conținutului ridicat de salicilați, care previn formarea cheagurilor de sânge.

Ingrediente:

– 225gml de iaurt simplu, degresat;

– 3 roșii mari, tăiate cubulețe;

– ½ lingură de busuioc uscat;

– ½ linguriță de sare de mare.

Sursa

Distribuie articolul: