Cu 10 ani în urmă „se năștea” Svetlana Matvievici, până atunci Coșneanu (numele de domnișoară). Astfel își începe povestirea de #10yearschallenge specialista în comunicare, orheianca.eu Svetlana Matvievici. Am provocat-o să ne spună ce s-a schimbat în viața ei în 10 ani și am aflat multe. 

A răspuns provocării #10yearschallenge, la 10 ani de EA.md, Svetlana Matvievici.

Când aveam 25 de ani…

„Zece ani în urmă îmi doream să fiu matură și să mă comport ca o femeie (proaspăt) măritată, serioasă și responsabilă. Eram proaspăt măritată și îmi doream copii. Aveam 25 când am aflat că sunt însărcinată 🥰. Iar în 2011 am devenit mamă de fată. Atât de mult m-am regăsit în maternitate, în cât viața mea s-a schimbat radical. Nu mai eram singură pe lume, aveam un copil! A urmat o perioadă grea, în care m-am izolat de toți prietenii mei. M-am despărțit de tatăl Liei și am revenit la Orhei (orașul meu natal), după 10 ani de Chișinău”, își amintește Svetlana.

Svetlana Matvievici, acum 10 ani (2010)

Blogul – ieșirea în lumea

„În 2014 mi-a apărut o sete mare de socializare și așa a apărut blogul Orheianca.eu. Blogul a devenit “al doilea copil” al meu. Au urmat zeci de info-trip-uri, evenimente, prezentări, lansări, articole, postări, fotografii, texte, oameni, legături, proiecte, interviuri, rezultate, diplome, apreciere, etc. Blogul a început să fie apreciat în România, m-am întors cu premii și diplome de la Gale românești, ca între timp să ajungă cel mai premiat blog din Moldova. Tot în 2014 mi-am descoperit pasiunea pentru cultura vinului și de atunci promovez consumul moderat de vin și ViNspir oamenii să cunoască poveștile vinăriilor și să aleagă vinuri de calitate”, ne mai relatează eroina noastră.

Ce-am făcut în 10 ani?

„În 2018 m-am mutat la București, o altă mare provocare a vieții. Pentru mine viața este o aventură continuă, un asamblaj de emoții trăite intens. În 10 ani am iubit cu adevărat, am trăit clipe de neuitat, am experimentat aproape tot ce se putea experimenta în materie de turism de aventură în Moldova. M-am îndrăgostit de bicicletă, am devenit #sailorgirl, am învățat să schiez, am urcat pe munte, am dormit în cort, am călărit, am zburat cu balonul, am făcut rope-jumping, am citit mult, m-am reinventat, m-am redefinit și m-am acceptat așa cum sunt”, mai povestește orheianca.

Svetlana, orheianca.eu, în 2020

Delete la promisiuni…

„Vârsta de 35 mi se pare cea mai frumoasă perioadă trăită până acum, când poți să-ți asumi tot ce faci, să ceri ce-ți dorești, să oferi atât cât poți, să pleci, poate să revii, s-o iei de la capăt, să crezi doar în fapte, să fii puternică, dar totodată fragilă, să fii dură, dar totodată sensibilă, să fii înțeleaptă, dar totodată naivă, să fii TU. La 35 dau delete la promisiuni deșarte și fac loc pentru altele. Nu mai cred în „prințul din povești” și nu mai sculptez statui perfecte.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Cred că cel mai greu mi-a fost să lupt cu complexele legate de corpul meu (mai am postări despre kilogramele mele în minus 😄). De ceva timp mi-am acceptat toate imperfecțiunile și credeți-mă că a fost o listă lungă)). Dragii mei, nu alergați după perfecțiune, nu vă comparați cu alții, toți suntem diferiți, acceptați-vă corpul, faceți sport, duceți un mod sănătos de viață și aveți grijă de frumusețea interioară, nu doar de cea exterioară 😉 . Acceptarea și iubirea de sine e cel mai frumos cadou pe care ni-l putem face! #suntbinecumine Mi-am promis că voi face ședințe foto în costum de baie și la 45, 50, 55, etc. pentru că fiecare vârstă va veni cu particularitățile ei. Foto: @alinciprian – fotograful de la mare 🌊🤩

O postare distribuită de Svetlana Matvievici (@orheianca.eu) pe

Vreau un banal „normal”, cu bune și cu rele, cu zile senine și ploi, cu „te vreau” și „mi-e dor”, cu dureri de cap și amețeli de plăcere, cu flori și bomboane, cu vin până în zori, cu apusuri la mare, cu drumuri lungi și muzică tare, cu dimineți târzii și atingeri fine, cu ambiții mari și pasiuni comune, cu foc în suflet, sclipire în ochi și liniște în gânduri. Vreau să fie simplu, intens și adevărat! Trăiesc azi, aici și acum, fapte, fără promisiuni deșarte”, ne mai declară sinceră Svetlana Matvievici.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

🥰E C H I L I B R U și M O D E R A Ț I E🍷 FOTO: @photographer_orhei

O postare distribuită de Svetlana Matvievici (@orheianca.eu) pe