„Mulți o cunosc pe #orheianca, dar puțini o știu pe Svetlana Matvievici” – una dintre cele mai memorabile fraze pe care le-am auzit în cadrul celui mai recent Live Instagram cu autoarea blogului Orheianca.eu. EA este Svetlana, Svetlana Matvievici și, în pofida faptului că este cea mai premiată bloggeriță din Republica Moldova evită cu vehemență titlul de vedetă. Am invitat-o la un Live Instagram ca să stăm de vorbă, să discutăm despre schimbări, dragoste, dar și vedetism. Ce ne-a ieșit? Vezi mai jos.

Svetlana Matvievici, autoarea unuia dintre cele mai cunoscute bloguri de la noi – Orheianca.eu

Pe Svetlana Matvievici o cunoști de pe rețele și, nu în ultimul rând, datorită blogului său – Orheianca.eu. Aceasta, și-a lansat proiectul  în timp ce se afla în concediu de maternitate și între timp l-a transformat în unul dintre cele mai citite bloguri din Republica Moldova. Ce secret al succesului deține și cum se motivează să continue dezvoltarea acestui proiect, află chiar de la ea.

„Eu am pornit blogul incognito. Nu am dorit să se știe cine scrie pe Orheianca.eu. Am fost nevoită să ies în față atunci când am fost invitată într-un infotrip la mare, acolo nu mai puteam să rămân „incognito” și a trebuit să ies în față. Cât despre popularitatea acestui blog, vreau să vă zic că nu am un secret anume, rețeta constă în multă muncă cu pasiune. În același timp, este foarte important să știi ce vrei să transmiți. Contează mesajul – ce vrei tu să spui lumii. Apoi, cui vrei să spui acest mesaj. 

Este interesant că mulți o cunosc pe orheianca, care promovează turismul, care promovează vinul, dar puțini o știu pe Svetlana Matvievici – și mie îmi place acest lucru foarte mult.

Totuși, de-a lungul anilor am avut perioade și perioade. De exemplu au fost timpuri când nu am postat nimic, am avut perioade când am vrut să închid tot. Îmi doream să închid blogul, să șterg Instagram-ul, Facebook-ul, iar în acele momente persoanele care mă urmăresc au început să-mi scrie niște mesaje atât de frumoase, să mă întrebe unde am dispărut. Anume mesajele lor m-au făcut să rămân”, mărturisește Svetlana.

Vedetă?

Nu o singură dată, în mediul online, Svetlana este întrebată despre cum este și care sunt pașii pentru ca să devii o vedetă. Ea, însă evită cu vehemență acest titlu, preferând să rămână modestă și să-și scoată în față proiectele și reușitele pe care le-a marcat de-a lungul anilor.

„Vedetă e Jennifer Lopez, vedetă este Natalia Barbu, vedetă este Delia, eu sunt doar o persoană activă din mediul online, nici pe departe nu mă consider și niciodată nu m-am considerat o vedetă. Da, am câțiva ani în spate de muncă asiduă în mediul online, pentru că am promovat Moldova în lung și în lat, am derulat proiectul „Descoperă Moldova”, „Visit Orhei”, am promovat turismul vinicol – am făcut foarte multe lucruri, zic eu – bune, pentru această țară, dar nu mă consider vedetă și nu-mi place această titulatură. Sunt mult mai multe alte personalități care își merită această titulatură de vedetă, iar eu sunt doar o femeie activă în mediul online.

Hai să fim mai modești. Hai să punem în față lucrurile pe care le facem, rezultatele, proiectele să le scoatem în față. Mai puțin patos.

În schimb, eu îmi asum rolul de cea mai premiată bloggeriță din Republica Moldova, dar asta nu-mi dă niciun drept să spun că „Vai, cât de importantă sun”. Sunt importante articolele pe care le-am scris, proiectele pe care le-am făcut, sunt importante mesajele pe care le transmit”, zice ea.

Unica constantă – schimbările

În cadrul acestui interviu am reușit să aflăm despre Svetlana Matvievici că este femeia ce îmbrățișează schimbările. Aceasta ne-a declarat că după ce, în 2018, s-a mutat cu traiul la București nu exclude că, în viitor, ar mai putea să-și schimbe locul.

„Mă conider omul planetei. M-am născut în Orhei, îmi place foarte mult, dar, la un moment dat, era prea liniștit pentru mine deja, atunci am ajuns la București, care este un oraș foarte aglomerat, cu un ritm de viață foarte alert. Ai foarte multe oportunități și se întâmplă foarte multe lucruri în acest oraș. Îmi place acest ritm, dar nu am la București conexiune cu natura și simt o mare necesitate de a-mi încărca bateriile din natură.

Unica constantă din viața mea este schimbarea.

În ultima perioadă mă duc tot mai des la munte și există un asemenea risc să mă mut acolo. Sufletul meu vrea inspirație, așa că dacă auziți că orheianca s-a mutat în altă parte, să nu vă mire”, a mărturisit Svetlana Matvievici.

Dacă ești curioasă ce declarații a mai făcut Svetlana Matvievici în cadrul acestei noi ediții de Live Instagram, te invit să urmărești mai jos varianta integrală a interviului. 

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Revista EA.md (@revistaea)

Sursa foto & video: Instagram