Se fac un pic mai mult de 10 ani de când a început proiectul Clounella. Provocarea #10yearschallenge a fost un exercițiu plăcut de amintiri și retrăiri pentru Elena Gradinaru, fondatoarea trupei de animație. Cum au evoluat jocurile, spectacolele de animație, dar cum a crescut și „armata” de fani Clounella timp de 10 ani, ne povestește Elena Grădinaru.

S-a lăsat provocată și ne-a răspuns cu drag Elena Grădinaru – Clounella tuturor copiilor.

Prima petrecere cu Elena animator – în 2008

„Sunt 12 ani la mijloc. Ani în care am reușit să văd, să distrez, „să fericesc”, să îmbrățișez zeci, sute și mii de copii. Și de la început a fost mai greu, dar din 2013 am adunat echipă frumoasă, și de la an la an creștem și adunăm amintiri. Sunt șapte ani de când în sistemul solar a mai apărut o planeta 😂 – Planeta Clounella. Copiii sunt cei care ne provoacă și ne învață, pentru ei creăm, pentru eu exista Planeta Clounella🤩”, spune cu mare mândrie Elena.

Elena Grădinaru acum 12 ani, pentru prima dată animator

Acum 10 ani

„Acum 10 ani căutam piese pentru copii, acum avem piesele noastre și Suntem tare mândri sa auzim cum sunt fredonate și dansate piesele noastre. Acum 10 ani căutam cele mai în vogă costume și personaje, acum avem personajele noastre, personaje inventate de noi și avem o bucurie enorma când copiii ne recunosc și ne strigă: Planeta Clounella 😍. Acum 10 ani jocul sfoara și dansul rățuștelor făceau parte din programul de animație, acum aceste jocuri sunt înlocuite cu altele, mai noi, mai interactive și atractive, mai educative, jocuri create și adaptate de Planeta Clounella. Acum 10 ani mergeam și savurăm spectacole, acum avem teatrul nostru, spectacolele noastre și spectatorii noștri minunați!”, ne mai dezvăluie fondatoarea Clounella.

Elena Grădinaru, Clounella, 2020

Clounellele mici

„Au fost 10 ani din care am învățat și mai invatam și mai construim și mai creștem „Planeta Clounella”. Planeta Clounella a apărut din dragoste pentru copii și toți anii care urmează va înflori și va înverzi pentru ca toți cei care ajung pe planeta noastră sunt primiți cu zâmbet și îmbrățișări pline de iubire”, spune Elena.

Astăzi, fetițele ei sunt Clounelle mici și o imită în toate. „Fetele Gabriela (6 ani) și Mihaela (aproape 5 ani). Ele sunt născute fix la opusul zodiacal. 16 Iunie vs 16 Decembrie. Ele sunt un yin-yang perfect. Gabi e firea visătoare, Mihaela e cea realistă. Gabi e cea care chibzuiesc fiecare pas, Mika face primul pas, apoi va mai vedea. Gabi e curioasă, dar cam fricoasă, Mika e curajoasă și exploratoare. Dar, oricât de diferite ar fi, noi le spunem ca ele sunt cele bune prietene, că ele sunt diferite, că ele sunt minunate, că ele sunt ele. Și nu căutăm să aflăm cine cu cine seamănă, nici la fizic, nici la caracter! Gabi este Gabi! Mika e Mika! Și atât. Ele sunt deosebite, iar noi suntem Fericiți ca ele ne-au ales de părinți 😍 în acești 10 ani despre care vorbim”, ne mai declară Elena Grădinaru în final.

VEZI și: Emisiuni radio, TV, o școală de bune maniere și doi băieți bravi – #10yearschallenge cu Dorina Arsene (Foto)