De multe ori, din cauza lipsei de timp, optăm pentru varianta produselor congelate, deoarece se gătesc rapid și ușor. Cu toate acestea, ar fi bine să evităm anumite alimente congelate, deoarece pot reprezenta un pericol pentru sănătate, din diferite motive.

Orezul

Orezul pre-fiert și congelat este mult mai scump decât cel gătit în confortul propriei locuințe. Pentru a economisi bani, poți fierbe o porție mare de orez, pe care să o introduci în congelator, după preparare. În acest fel, vei economisi bani și timp, deoarece vei avea preparatul la dispoziție în doar câteva secunde!

Paste făinoase

De ce să cumperi paste congelate cu sos, care sunt pline de sare și grăsimi, când le poți găti imediat? Este de preferat să-ți gătești singură acest preparat, deoarece în acest fel vei avea control absolut asupra a ceea ce mănânci.

Batoane de pește 

Uneori ne simțim de-a dreptul extenuate la finalul zilei, motiv pentru care preferăm să scoatem din congelator câteva batoane de pește și să le prăjim rapid. Așa ne potolim foamea cât am spune „pește”! Totuși, trebuie să citim cu atenție eticheta produsului, deoarece batoanele de pește se numără printre acele alimente congelate bogate în grăsimi și sare, ingrediente deloc prietenoase cu silueta și cu sănătatea noastră.

Burgeri vegetali 

Indiferent de tipul lor, burgerii conțin multe grăsimi nesănătoase și carbohidrați simpli, substanțe pe care corpul le absoarbe rapid și care pot determina creșteri și scăderi bruște ale glicemiei. Așadar, dacă te gândești că burgerii vegetali sunt mai sănătoși decât cei cu carne, te înșeli amarnic.

Burgeri vegetali

Mâncare chinezească

În ultima vreme au început să apară prin magazine cutiuțe cu mâncare chinezească, precum carnea de vită cu broccoli sau ciuperci și nelipsitul sos de soia sau alte combinații de sosuri delicioase. Înainte să adaugi în coșul de cumpărături un astfel de produs, citește cu atenție eticheta! Vei fi impresionată de cantitatea imensă de sare adăugată în produs și de nelipsitele E-uri, ale căror efecte negative nu sunt deloc de neglijat.

Pizza

Pizza se numără, cu siguranță, printre mâncărurile tale preferate. Dacă nu dispui de timpul necesar pentru a găti una de la zero, sigur te gândești să cumperi una congelată și să o bagi repede la cuptor. Astfel îți potolești rapid foamea, dar ar fi bine să te gândești de două ori înainte să faci asta. Pizza din comerț, fie ea congelată sau cumpărată de-a gata de la pizzerie, aburindă, este plină de sare, grăsimi și diverși aditivi sau conservanți. Îți recomandăm să faci pizza acasă, cu ingrediente proaspete și mai sărace în calorii. E drept, procesul durează puțin mai mult, dar rezultatele merită efortul.

Cartofi 

Cartofii prăjiți în baie de ulei sunt plini de calorii, asta o știe toată lumea, iar nutriționiștii îi blamează ori de câte ori au ocazia. Dar despre cartofii congelați ce părere au specialiștii? Ei bine, una deloc bună, din păcate. Potrivit acestora, cartofii congelați trebuie evitați, pentru că sunt „îmbuibați” cu sare, grăsimi și calorii mai ceva decât cei proaspeți, dacă le putem spune așa. Dacă vrei totuși să te bucuri de gustul cartofilor, alege să-i prepari la cuptor.

Foietaje

Cine mai are timp astăzi să frământe aluatul pentru o plăcintă delicioasă cu brânză? Din păcate, din ce în ce mai puțini oameni. Iar asta se vede în vânzările de deserturi congelate, în special foietajele, care au crescut simțitor în ultimii ani. E simplu să adaugi în coșul de cumpărături o plăcintă „de-a gata” și să o bagi în cuptor pentru 15 minute, dar te-ai întrebat ce conține de fapt? Citește ingredientele și vei înțelege de ce îți recomandăm să renunți la un astfel de produs congelat. Dacă ți-e poftă de ceva dulce, rezervă-ți puțin timp în weekend și prepară acasă un desert delicios și sănătos.

Fructe sau legume

Știi care este marea diferență dintre fructele proaspete și cele congelate? Pe cele proaspete le speli, dar pe cele înghețate nu, motiv pentru care, dacă nu le gătești la temperaturi înalte, riști să te infectezi cu bacterii precum Listeria. Pentru a reduce riscul de îmbolnăvire, consumatorii sunt sfătuiți să gătească complet legumele congelate, chiar dacă acestea sunt mâncate crud, în mod general (smoothie-uri sau salate).

Înghețată

În timpul zilelor caniculare de vară, toată lumea visează la o înghețată, cu ajutorul căreia să uite de căldură, dar cele din magazine sunt pline de stabilizatori și zaharuri precum fructoză și glucoză, motiv pentru care trebuie evitate. Este de preferat să prepari deliciul răcoritor chiar la tine în casă, din ingrediente naturale. Ai nevoie doar de jumătate de cană de iaurt grecesc, 4 banane, un sfert de cană de sirop de arțar, puțină pudră de cacao și două linguri de arahide. Introdu în blender toate ingredientele, amestecă bine și savurează deliciul.

Sursa: divahair.ro

Distribuie articolul: