Cu toții am auzit că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Dar știi de ce este așa?

Noi dorim să împărtășim câteva informații valoroase pe această temă pentru a vă ajuta să înțelegeți importanța micului dejun și să nu mai săriți niciodată peste el.

Micul dejun te ajută să slăbești

Persoanele care sar peste micul dejun sunt cu 50% mai predispuse la supraponderabilitate. Dacă sari peste micul dejun te vei simți flămând pe tot parcursul zilei, iar seara vei simți nevoia să mănânci mai mult, pentru a recupera toți acei nutrienți pe care nu i-ai luat dimineață.

Micul dejun vă îmbunătățește performanța intelectuală

A lua micul dejun în fiecare dimineață îți crește nivelul de concetrare, îți îmbunătățește memoria și celelalte abilități mentale.

Micul dejun este un bun început nutritiv pentru ziua ta

A fost dovedit științific că persoanele care iau micul dejun în fiecare dimineață, au diete mai nutritive, deoarece își iau restul meselor zilnice într-un mod mai echilibrat.

Micul dejun vă reactivează metabolismul

Pe perioada somnului, pentru câteva ore, organismul nu primește alimente. Dimineața ar trebui să mănânci un mic dejun sănătos pentru a-ți îmbunătăți metabolismul și a porni procesul de ardere a grăsimilor.

Micul dejun reduce anxietatea

Dacă ai mâncat un mic dejun bogat și sănătos te vei simți sătul pe parcursul zilei, vei fi mai bine dispus și te vei descurca mai bine în situații stresante. Și partea cea mai bună este că nu vei mai mânca extrem de mult la cină, dacă micul dejun a fost bogat în nutrienți.

Micul dejun vă îmbunătățește performanța atletică

Micul dejun asigură vitaminele și nutrienții necesari corpului. Vei fi plin de energie și te vei putea antrena pentru a arde toate depozitele de grăsime nedorite.

Micul dejun reduce riscul bolilor

O dietă sănătoasă care include micul dejun, te va ajuta să reduci riscul dezvoltării hipoglicemiei, diabetului și a hipotensiunii.

Micul dejun îți îmbunătățește starea de spirit

Este dovedit științific. Deși poate suna ciudat, aportul de nutrienți dimineața te face să te simți mai fericit.

Micul dejun îți îmbunătățește starea de sănătate a inimii

Micul dejun sănătos menține la valori normale nivelul colesterolului din sânge.

Micul dejun îmbunătățește relația cu familia

Micul dejun luat împreună cu familia este o modalitate excelentă de a petrece timp frumos împreună.

Așa că, mâine dimineața, în loc să sari peste micul dejun, încearcă să te bucuri de el alături de cei pe care îi iubești.

sursa

Distribuie articolul: