Expresia engleză „an apple a day keeps the doctor away” e mai mult decât adevărată. Merele - aceste fructe accesibile pentru buzunarul oricui, sunt mult mai benefice decât am fi crezut. Vom enumera, mai jos, câteva argumente esențiale pentru care trebuie să le consumați zilnic.

Ja gribi rudens ābolus pievienojies svētdienas pārgājienam no Engures līdz Lapmežciemam, varbūt arī tur pa ceļam būs ābeles! 🍎 #apples #backpacking #Latvia #Sigulda #autumn #latvian

A post shared by Toms Provejs (@tomsprovejs) on

Merele sunt adevărate surse de Vitamina C, A, flavanoide, fosfor, fier și calciu.

Protejează împotriva cancerului. Concluzia aparține American Association for Cancer Research, potrivit căreia consumul de mere reduce riscul dezvoltării cancerului la pancreas cu până la 23%. Coaja merelor conține substanțe care stopează dezvoltarea celulelor canceroase în ficat, colon și glandele mamare.

Îți albesc dinții și îi fac mai sănătoși. Da, merele nu înlocuiesc periuța de dinți, dar pot spori producția de salivă, care reduce nivelul de bacterii din gură și reduce numărul cariilor dentare.

Din medicina chineză: merele consolidează inima (grație conținutului de potasiu), potolesc setea, lubrifiază plămânii, scad mucusul și sporesc cantitatea de fluide din organism.

Te ajută să slăbești! Un măr poate conține maxim 80 de calorii. Nu conține însă grăsimi și sodiu și de asemenea o parte din valoarea sa energetică se pierde în digestia fructului. Merele conțin și 5% proteine.

Merele constituie un „medicament” care vă poate ajuta să controlați nivelul de zahăr în sânge. Pectina care se conține în mere contribuie la reducerea nivelului de colesterol prin scăderea secreției de insulină. Femeile care mănâncă cel puțin un măr pe zi sunt cu 28% mai puțin susceptibile de a dezvolta diabet zaharat de tip 2. Asta, grație fibrelor solubile.

https://www.instagram.com/p/BLyosscjuQZ/?tagged=apples

Reprezintă produse excelente pentru detoxifiere, în special pentru ficat. Consumul de mere contribuie la eliminarea din organism a metalelor grele precum plumbul și mercurul.

Merele roșii stimulează funcțiile sistemului imunitar grație unei substanțe denumite „quercetină”.

Consumul de mere contribuie de asemenea la reducerea riscului de dezvoltare a bolilor de piele.

Te scapă de constipații și de sindromul colonului iritabil grație conținutului de fibre.

P.S. consumați merele cu coajă și chiar sâmburi! Iată cum:

Foto: Instagram

Distribuie articolul: