Andy Wilkinson are trei copii și 7 nepoți, adesea, lumea care nu-i cunoaște cifrele din pașaport zice că este un tânăr într-o formă fizică extraordinară. Într-un interviu acordat pentru Daily Mail, acesta a povestit despre cum îi reușește la ai lui 56 de ani să arate ca la 30.

Greu de crezut, dar e adevărat: Andy Wilkinson care e fitness trainer în orașul Coventry, Marea Britanei, are 56 de ani! Are trei copii și șapte nepoți, dar arată mai bine decât mulți bărbați la ai lor 30 de ani. Analizând corpul lui atletic și pielea netedă, fără vreun indiciu de riduri, s-ar putea să crezi că Andy își petrece zilele la sala de forță și ține o dietă strictă. Într-un interviu acordat pentru Daily Mail, Wilkinson a recunoscut că lucrurile stau altfel, și că, de fapt, nu are vreun secret pentru a arăta așa.

„Pentru a arăta bine, trebuie să dormi într-o cameră întunecată, să faci exerciții fizice nu mai mult de trei ori pe săptămână, să îți reduci consumul de carbohidrați rapizi și să-ți reamintești constant că totul va fi bine”, spune Andy.

„Genetica, desigur, te ajută, dar în realitate nu există vreun secret ca să te menții într-o formă bună. Trebuie să lucrezi asupra ta și să ai grijă ce mănânci. Pe lângă astea eu mai am o mantră – „Totul va fi bine!” – aceasta te ajută să-ți păstrezi calmul și să treci peste dificultăți”, povestește bărbatul în vârstă de 56 de ani.

Andy practică antrenamentele de forță de la vârsta de 18 ani, dar a început să-și monitorizeze serios corpul abia la 30 de ani.

„Mi-a plăcut dintotdeauna să arăt bine, dar abia la 30 de ani mi-am schimbat radical părerea. Mi-am dat seama că nu trebuie să mănânci doar shake-uri proteice, batonașe proteice sau aditivi pentru a arăta spectaculos pe plajă. O dietă sănătoasă, controlul porțiilor și reducerea carbohidraților te vor ajuta să ajungi la rezultatul dorit ”, mărturisește Andy.

În același timp, Wilkinson nu recomandă ca sportul să fie practicat mai des decât trei ori pe săptămână, acesta spune că, corpul are nevoie de odihnă. Recuperarea de înaltă calitate după antrenament, un somn sănătos, un regim de hidratare a organismului, refuzul de alcool și gândire pozitivă sunt regulile cheie care îl ajută să-și mențină tinerețea.

Andy are trei fiice: Claire de 37 de ani, Lee de 35 de ani și Sarah de 33 de ani. Acesta are și șapte nepoți cu vârste cuprinse între șase și zece ani. Antrenorul de fitness recunoaște că aspectul său are și unele minusuri: în timpul plimbărilor de familie, trecătorii îl percep adesea drept iubitul lui Claire, Lee sau Sarah, ceea ce îl face pe Andy să se simtă incomod.

Sursa: Glamour.ru