Nu este un motiv să te întristezi că nu ai un partener ci să te concentrezi pe lucrurile frumoase!

Dacă nu ești într-o relație atunci cu siguranță rudele sau prietenii vin cu întrebări incomode de genul „când și de ce nu-ți găsești pe cineva”. De tine depinde dacă te lași afectată sau amuzată de acest interes lipsit de tact. Astăzi îți dăm o listă de motive care să te facă să înțelegi că faptul că ești singur/ă nu înseamnă că ești incomplet/ă și aduce suficiente beneficii la care să atragi atenția chiar dacă nu ești o fire introvertit/ă.

Să fii singură e minunat

A fi singură și a fi singuratic/ă sunt lucruri diferite. A fi singură este minunat, iar atunci când te simți singuratică ar trebui să-ți îndrepți privirea anume spre beneficiile care își aduce acest statut. Sunt atâtea lucruri frumoase care ți se întâmplă și pe care probabil încă nu le realizezi.

Nu ai nevoie de un partener ca să fii complet/ă

Deja ești completă, iar să fii într-o relație nu este o validare a calităților tale. Nu înseamnă că ești mai rea sau mai bună la ceva.

Faci doar ceea ce îți place

Nu mai este necesar să faci compromisuri și să ai parte de liniște și singurătate. Mănânci ce poftești și când dorești. Alegi singură filmele și serialele pe care vrei să le privești. Speli vasele când dorești și nu-ți faci griji pentru hainele aruncate pe marginea fotoliului, iar dezordinea în casă este, de fapt, un haos artistic. 😉

Patul este doar al tău

Dacă îți place să dormi pe partea dreaptă, pe stânga sau pe diagonală, patul este doar al tău și nu ești nevoit/ă să-l împarți cu nimeni.

Persoanele singure arată mai bine și sunt mai sănătoase

Asta o spun cercetătorii. De asemenea, persoanele care nu sunt într-o relație sunt mai săritoare la nevoie și sunt mai responsabile.

Poți să faci lucruri nebunatice sau te bucuri de liniște totală

Fie că îți pui piesa preferată și dansezi în fața oglinzii sau cânți cât te ține gura, fie că îți organizezi o seară liniștită și te bucuri din plin de singurătate.

Poți oricând să-ți organizezi o vacanță spontană

Dacă te sună o prietenă și îți propune să vă aventurați într-o escapadă undeva în localitatea/țara străină poți să accepți fără să-ți faci griji că partenerul/a se va supăra că îl lași singur.

Poți ieși oricând la întâlniri sau poți să nu o faci și este ok

Nu fiecare își dorește o relație acum, iar dacă totuși ești în căutare și te invită cineva în oraș, poți să accepți oricând invitația. Acest lucru însă nu te obligă să continui să te vezi cu acea persoană dacă interesele voastre nu coincid. Treci la următoarea sau relaxează-te de una singură acasă sau la o cafenea citind cartea preferată.

Ai toată viața înainte

Indiferent de vârsta pe care o ai, șansele să întâlnești persoana potrivită sunt foarte mari. Nu trebuie să-ți petreci timpul în căutare ci să te bucuri de tot ce te înconjoară. Și desigur, să socializezi. Ieși cu prietenii, aleargă în aer liber, găsește-ți un hobby, mergi la teatru sau la cursuri de dans/pictură, etc. Niciodată nu știi când și unde îți vei întâlni viitorul iubit.

Învață să te iubești așa cum ești!

Ești specială în felul tău și știi vorba aia, învață să te iubești pentru ca și alții să o poată face. Respectă-te, bucură-te de viață și fii gata de surprizele pe care ți le pregătește. Ai încredere în tine!

 

Distribuie articolul: