Este dovedit științific că muzica acționează asupra stării de spirit a alergătorului. În timp ce alergi pe muzică, se amplifică vitalitatea și starea de bine, iar stresul și furia sunt diminuate. În plus, creierul realizează o disociere în momentul în care ascultă piesele tale favorite, deturnându-ți astfel atenția de la efort și implicit de la oboseală.

În continuare ți-am pregătit câteva criterii pe baza cărora să îți construiești playlist-ul perfect, dar și unele melodii care te vor motiva în timp ce alergi.

Ritmul (tempo-ul) este primul criteriu care ar trebui luat în considerare și adaptat intensității antrenamentului. Pentru alergare, tempo-ul ideal se situează între 125 si 140 bătăi pe minut.

Preferințele muzicale: Conform studiilor, unii alergători au tendința de a se opri din exercițiu dacă muzica nu este pe gustul lor. De aceea, dacă preferi muzica clasică, playlist-ul pentru alergare trebuie să conțină acest tip de muzică pentru a-ți menține motivarea.

Capacitatea inspirațională: Există unele melodii care pur și simplu te fac să zbori. Este vorba în primul rând de amintirile pe care ți le trezește muzica respectivă.

EXEMPLE de melodii: Pitbull – Feel This Moment ft. Christina Aguilera; Tiësto – WOW; Armin van Buuren – Blah Blah Blah; YOGI – Burial; K-391 & Alan Walker – Ignite feat. Julie Bergan & Seungri; DJ Snake – Magenta Riddim; DJ Snake, Lil Jon – Turn Down for What; Remember The Name.

 

Distribuie articolul: