Vă propunem o rețetă savuroasă de ciuperci cu mămăliguță. E simplu de preparat, hrănitoare și delicioasă!

Ingrediente:

  • 500 g hribi decongelați (sau cruzi)
  • 4 cepe potrivite tăiate julièn
  • o linguriță cu ulei
  • sare
  • piper după gust
  • două linguri cu boia de ardei dulce
  • 4 căței de usturoi tocat (opțional)
  • o mână de pătrunjel tocat
  • două linguri cu amidon din porumb
  • o cană cu făină de mălai
  • o cană cu apă
  • două căni și jumătate cu lapte
  • o linguriță cu unt (opțional, poate fi înlocuit cu ulei)

Preparare

Călim ușor ceapa în ulei, apoi am adăugăm ciupercile pentru a nu fi nevoie de adaos de apă. Presărăm puțină sare și le lăsăm să se pătrundă.

Dizolvăm amidonul într-o cană și jumătate de lapte și turnăm peste ciuperci. Piperul, boiaua, dar și pătrunjelul și usturoiul tocate le adăugăm spre final amestecând continuu.

Separat, într-o cratiță nu foarte mare, punem pe foc o cană cu apă și una cu lapte. Când începe să fiarbă adăugăm sarea și făina de mălai. Amestecăm continuu cu telul pentru a nu permite formarea cocoloașelor. La final adăugăm și untul (sau o lingură de ulei) pentru o textură mai cremoasă.

Poftă bună! 

SURSA

FOTO

Vezi și: Ouă Florentine pe pat de spanac și sos cremos olandez

Distribuie articolul: