Dacă iți este poftă de dulce, venim cu o idee de desert ușor aerat. Acest sufleu cu brânză de vaci și fructe, propus de antrenoarea Lilia Tonu, va fi savurat cu plăcere de toată familia. Iar dacă ești la dietă, nu te vei simți vinovată. 

Ingrediente:

  • brânza de vaci 250 gr
  • gelatină curată 10 gr (am folosit pliculeț de la Dr. Oetker) fără gust.
  • îndulcitor (stevia, xilitol sau se poate chiar miere)
  • fructe (căpșună, banană sau altceva la dorința)

Preparare:

Turnați gelatina într-un pahar de 250 ml cu apă călduță și lăsați până se umflă. După care, turnați compoziția într-o cratiță și puneți la foc mic, amestecând încontinuu până se dizolvă total.

Într-un vas amestecați brânza cu îndulcitorul, adăugați gelatina dizolvată și mixați cu blenderul până se omogenizează.

Turnați  în forme de silicon sau în cupe pentru înghețată. Adăugați fructele feliate. Puneți în frigider până se prinde compoziția.

Lilly Tonu: „Dacă persoana face sistematic sport, atunci fără griji poate consuma o felie, chiar și seara la un ceai, mai ales dacă este după antrenament. Se permite și înainte de antrenamente, și la dejun.  Dar… Acest desert rămâne un moment dulce de răsfăț și nu înlocuiește o masă sănătoasă.

Savurați cu plăcere!”

Foto: Instagram.com

Distribuie articolul: