Nutriționista Victoria Ursu și-a propus să-și motiveze cum poate urmăritorii și comunitatea în această perioadă. Victoria a creat un grup în care împarte din secretele ei de alimentație rațională și oferă și rețetele pe care le urmează pentru ceea ce gătește. Pe Victoria`s Secrets veți mai descoperi recomandări de producători autohtoni sau oameni care creează ceva natural, acasă, din produse autohtone, după rețete de autor.

Rețeta tortului „Smântânel” 🎂 (rețeta tradițională):

Pentru ALUAT:
〰️ 3 ouă
〰️ 100 g zahăr brut de trestie sau cocos
〰️ 2 linguri miere de albini
〰️ 50 g unt de vaci 82%
〰️ 300 g făină integrală de grâu + cât mai merge pentru modelare
〰️ 1 linguriță rasă de bicarbonat de sodiu
〰️ zeamă de lămâie

Crema:
 1 kg de smântână 20%
 100 g zahăr brut de trestie sau cocos
 o cană cu nuci pisate

Decor:
🍫 Ciocolată neagră 70% – 30 g

 Timp de preparare:
1 oră 30 min cu ajutori
40 min (cred) fără ajutori 😀

Mod de preparare:

 Aluat:
1️⃣ Batem ouăle cu zahărul, adăugăm rând pe rând mierea și untul topit.
2️⃣ Când avem o textură omogenă, treptat sub forma ploiței presărăm făina.
3️⃣ Stingem bicarbonatul cu zeama de lămâie.
4️⃣ Modelăm o pâinică din care vor ieși 8-10 turte. Faceți-le cât mai subțiri.
5️⃣ Lăsăm aluatul să se odihnească 30 min cel puțin.
6️⃣ Coacem turtele la cuptorul preîncălzit 180 grade, orientativ 10-15 min.

 Crema:
1️⃣ Batem bine zahărul și smântâna.
2️⃣ Adăugăm nucile pisate. Amestecăm.

Ungem fiecare turtă bine, lăsând un strat gros de cremă până formăm tortul întreg. L-am lăsat în frigider peste noapte, iar a doua zi am uns și stratul superior. Ciocolata am feliat-o cu cuțitul și tot cu el am presat-o pe tort.

1 felie = 70 g aproximativ 350 kcal

Să aveți poftă!