O poți pregăti pentru micul dejun, merge și ca o gustare sau servită la prânz! Oricând ai pregăti-o, omleta cu dovlecei la cuptor e un preparat sățios și sănătos pe care garantat îl vei aprecia, mai ales când ai numeroase guri de hrănit dintr-un foc!

Ingrediente:

  • 8 ouă
  • 250 ml lapte
  • 3 fire ceapă verde
  • 2 dovlecei medii
  • 3 căței usturoi
  • 150 g cașcaval
  • 1/2 pliculeț praf de copt
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper
  • ulei

Preparare:

1. Spală dovleceii și taie-i pe jumătate, apoi curăță-i de semințe cu ajutorul unei lingurițe (scobește-i pe centru).

2. Rade dovleceii pe răzătoarea mare, apoi freacă-i cu puțină sare și lasă-i la scurs pentru 20-30 minute.

3. Odată ce dovleceii și-au lăsat apa, scurge-i cât mai bine posibil.

4. Într-o tigaie, frige ceapă și usturoiul tocate în 1-2 linguri ulei, lasă-le pentru 1-2 minute la foc mediu, apoi adăugă dovleceii și continuă să amesteci 3-4 minute.

5. Combină legumele trase la tigaie cu cașcavalul ras, odată ce legumele s-au răcit. Așează legumele combinate cu cașcavalul într-o tavă de cuptor termorezistentă.

6. Separat, bate ouăle cu laptele cât mai bine (poți folosi și mixerul) și adaugă sare, piper și praful de copt.

7. Toarnă oul peste combinația de dovlecei și cașcaval. Da omleta cu dovlecei la cuptor la 180 grade pentru 50-55 minute.

8. Prepară pătrunjelul deasupra și servește omleta cu dovlecei la 10-15 minute după ce ai scos-o de la cuptor.

SURSA

Foto: Google.com

Vezi și: Desertul parfumat – dulceață din petale de trandafir

Distribuie articolul: