Tot mai mulți bucătari amatori promovează bananele în prepararea prăjiturilor care exclud glutenul, adică făina. Rețeta pe care o veți descoperi mai jos, presupune aceeași tehnică. Vă vom convinge din nou că nu e neapărat să folosiți zahărul și făina în prepararea clătitelor delicioase.

Pentru a obține o porție de clătite preparate fără zahăr și făină, veți avea nevoie de doar câteva două ingrediente, plus uleiul pentru prăjit:

  • 3 banane coapte
  • 3 ouă de găină

Modalitate de preprare:

Cele 3 banane bine coapte se vor curăța de coajă și se vor fărâmița bine într-un bol, cu ajutorul uneltei preferate. Puteți folosi fie făcălețul, fie furculița. Important e ca pulpa fructului să devină moale, adică potrivită pentru „aluat”.

c81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c117

Într-un bol separat, se vor sparge ouăle și se vor zbate foarte bine cu ajutorul unei furculițe.

eccbc87e4b5ce2fe28308fd9f2a7baf3105

Uniți cele două mase și amestecați-le bine. Aluatul pentru clătite este gata pentru prăjit.

a87ff679a2f3e71d9181a67b7542122c100

Puneți pe foc o tigaie și turnați în ea puțin ulei. Când uleiul este încins, turnați în el câte un polonic de aluat, echivalent cu o clătită. Desertul se poate servi cu orice fel de topping preferat.

e4da3b7fbbce2345d7772b0674a318d593

Detalii, aici:

Foto: captură video, funkyjunkinteriors.net

Distribuie articolul: