Masa de prânz reprezintă o adevărată problemă pentru persoanele care sunt toată ziua plecate de acasă și nu reușesc să ia această masă. Cu toate acestea, există soluţii rapide şi simple, pentru a beneficia zilnic de o masă de prânz sănătoasă, săţioasă şi, totodată, cu puţine calorii.

1.Salată de paste cu roșii uscate și branză feta

Ingrediente:

– un sfert de pungă de paşte farfalle;

– o jumătate de piept de pui fiert sau fript (opţional);

– o ceaşcă de cubuleţe de brânză feta;

câteva roşii uscate tăiate mai mic;

– o ceapă tocată fin;

câteva măsline negre;

pătrunjel;

Pentru dressing:

puţin oţet balsamic;

– 2 linguri ulei de măsline;

– 2 linguriţe muştar Dijon;

sare şi piper după gust.

11curosiiuscate(1)Mod de preparare:

Pune pastele la fiert cu puţină sare. Amestecă într-un vas ingredientele pentru dressing. Într-un vas mai mare amestecă pastele fierte cu pieptul de pui tăiat mai mic, ceapă, roşiile uscate, pătrunjelul tocat mărunt, măslinele şi brânză. Adaugă dressingul. Pune sare şi piper dacă mai este nevoie. Consumă salata simplă sau cu parmezan ras. La această salată poţi adauga şi sos pesto.

2.Orez cu năut, piept de pui și coajă rasă de lămâie

Ingrediente:

– o conservă de năut;

– 2-3 linguri de ulei de măsline;

– o jumătate de piept de pui tocat mic;

– o ceapă;

– 3 căţei de usturoi;

– un morcov;

– un ardei gras tocat mărunt;

– o linguriţă şi jumătate de coajă rasă de lămâie;

– o linguriţă rasă de sare;

– 2 linguri de migdale prăjite şi mărunţite, pentru ornat;

– o legătură de pătrunjel tocat mărunt.

wwnautautorezbasm(1)
Mod de preparare:

Pune într-o tigaie de teflon uleiul şi lasă-l se încingă. Adaugă pieptul de pui tăiat fin, rumeneşte-l puţin, apoi ceapa şi usturoiul, cât se înmoaie. Adaugă şi ardeiul gras tocat mărunt, morcovul, 2 linguri de apă şi orezul. Amestecă-le preţ de 1-2 minute cât se prăjească puţin orezul, după care pune 2 căni de apă, coaja rasă de lămâie şi sarea. Acoperă-le şi lasă-le fiarbă până orezul începe se înmoaie. Adaugă năutul fiert de la conservă, după ce l-ai scurs şi clătit în prealabil şi lasă ingredientele mai fiarbă câteva minute. La sfârşit, adaugă pătrunjelul şi migdalele.

3.Salată de fasole albă cu ceapă și pătrunjel

Ingrediente:

– o conservă de fasole albă fiartă;

– o ceapă roşie mică, tocată mărunt;

– o legătură de pătrunjel;

– o jumătate de ardei gras roşu;

– 2 linguri ulei măsline;

sare şi piper după gust;

sucul de la o jumătate de lămâie;

câteva frunze de salată verde.

Mod de preparare:

Scurge fasolea de apă, amestec-o cu pătrunjelul tocat mărunt, uleiul, sucul de lămâie, frunzele de salată, ceapă, sarea şi piperul. Adaugă suc de lămâie şi ulei de măsline dacă mai e nevoie. Dacă vrei o faci mai colorată, mai poţi adauga bucăţele de avocado şi feliuţe de roşii cherry.

22wwfasolealba(1)

Foto: dietetik.ro

Distribuie articolul: