Așa cum deja știi, părul blond are nevoie de o îngrijire mai atentă decât nuanțele mai închise de păr. În timp, acesta își pierde strălucirea, devine casant și fragil. Totodată, acesta este mai dificil de întreținut și de coafat. Pentru că da, nu este ușor să menții strălucirea părului blond, dar cu produsele de îngrijire potrivite poate deveni o misiune ușoară.

Iată ce produse să folosești pentru a putea menține culoarea dorită mai mult timp, potrivti csid.ro

Folosește întotdeauna un șampon profesional pentru părul blond

Așa cum știi, cu timpul, nuanța preferată de blond se estompează. Pentru a evita această neplăcere, apelează la un șampon care ajută la neutralizarea tonurilor de galben și de auriu din păr. Acest tip de produs depozitează pigmenți de violet, menține reflexul rece al culorii blond și hidratează intens.

Ai nevoie (și) de un balsam special

Odată vopsit, părul are nevoie de un balsam special. Cu atât mai mult dacă e blond. Aceste produse conțin substanțe care neutralizează tonurile de gălbui, acționează în profunzime și lasă părul hidratat și neted. Preferă întotdeauna acele tratamente cu keratină și alte uleiuri hrănitoare care vor repara firul. Decolorantul folosit pentru obținerea nuanței de blond usucă foarte mult părul. De aceea, ai nevoie de produse care hidratează intens firul de păr.

Aplică întotdeauna în ritualul de îngrijire o mască tratament pentru părul blond

De ce e recomandat să folosești măști pentru păr? Deoarece, măștile au o putere de hidratare mult mai mare decât balsamul. Rezultatul? Un boost de vitalitate părului tău. Ai grijă să alegi o mască special concepută pentru părul blond, pentru a-ți menține culoarea cât mai mult timp. Pentru o podoabă capilară de invidiat, folosește-o o dată sau de două ori pe săptămână.

Nu subestima puterea uleiului de păr!

Atuul lui? Spre deosebire de măștile de păr pe care le folosești doar o dată sau de două ori pe săptămână, uleiul de păr poate fi folosit zilnic pentru a combate deshidratarea și deteriorarea. Minunat, nu-i așa? Cu atât mai mult nu trebuie să lipsească acest produs din rutina ta de îngrijire, dacă obișnuiești să utilizezi instrumente de hairstyling care folosesc căldura.

Recomandare: Alege un ulei cu o formulă lejeră care să nu îți încarce părul. Sunt de preferat ingredientele care îți revitalizează culoarea cum ar fi: uleiul de argan, vitamina E și pantenolul.

Stop! Mai ai un pas: Spray pentru strălucire

Dacă părul tău a devenit tern, uscat și deteriorate, un spray de strălucire este primul ajutor pe care îl poți acorda părului tău. Acest produs sporește efectul culorii, adăugând un plus de intensitate.

Sursa: csid.ro