Stilista jurnalului on-line pentru femei, Cosmopolitan, a studiat tehnicile vestimentare ale vedetelor de la Hollywood pentru a afla cum reușesc vizual să-și „tragă” talia. Iată care sunt descoperirile.

O talie foarte subțire de la natură este un fenomen rar, dar din fericire, astăzi există o varietate de tehnici care te vor ajută vizual să-ți „desenezi” talia.

Iată ce tehnici te vor ajută să-ți evidențiezi talia:

Fusta în formă de A

O astfel de fustă, în primul rând, ascunde șoldurile și, în al doilea rând, face talia mai subțire și mai expresivă. Uite-te cât de bine „lucrează” această metodă pentru Chloe Moretz, care are o figură dreptunghiulară.

Rochia „wrap”

Este soluția ideală pentru corectare vizuală a oricărui tip de figură. Rochia wrap subliniază zona bustului, reduce dimensiunea taliei și formează proporțiile ideale.

Voalurile sau peplumul

Acest element decorativ este capabil să sublinieze curbele corpului, făcând figura mai feminină și mai expresivă. Voalurile nu doar îngustează vizual talia, ci și distrage atenția de la șoldurile mari și ascunde burta.

Talia înaltă

Fustele, pantalonii, blugii, pantalonii scurți cu talia înaltă arată grozav cu un top mulat pe corp. Acest lucru conferă ușurință figurii și creează senzația unei talii înguste. O altă modalitate interesantă este de a pune o parte din bluza sau pulover în blugi, eliberând-o prin părți.

Topurile

Topul „taie” perfect talia micșorând-o vizual. Pentru ca această metodă să funcționeze, este important să asortați topul cu o fustă sau pantaloni cu talia înaltă.

Centura

Această tehnică te va ajuta nu doar să subliniezi talia, dar și să îți faci figura proporțională. Fetele care au forme mai voluptoase, vor opta pentru centuri mai late, iar fetele mai suple, pentru centurile medii și subțiri. Recent, designerii au sugerat purtarea centurilor la toate articolele din garderobă: de la rochii până la pantaloni scurți.

Siluetă „îngustată”

Trebuie să adăugați volum umerilor și șoldurilor, astfel încât, spre deosebire de ele, talia să arate mai subțire.

Color block

Jocul cu culoarea este o întreagă arhitectură în lumea modei. Talia poate fi literalmente „pictată” cu o combinație potrivită de nuanțe. De exemplu: o rochie cu pete de culori întunecate pe laturi va întinde vizual silueta și va scoate în evidență talia, făcând-o mai subțire.

Nuanțele diferitor grupuri de culori pot scurta vizual picioarele sau pot adăuga volum în zona taliei, iar nuanțele care aparțin unui grup de culori acționează exact în sens opus și dau efectul armoniei.

Contrastul de culoare este acceptabil dacă tranziția este în zona centurii. De exemplu, modelul clasic: partea de sus deschis, cea de jos întunecată, va accentua perfect talia.

Imprimeurile

Facem talia mai subțire folosind iluzii vizuale. Ar trebuie să aveți grijă cu dungile orizontale și bulinele mari, dar cu siguranță nu puteți greși cu dungi verticale și diagonale. Nu este necesar să cumpărați un articol complet dungat, dar e suficient o bluză sau pantalonii.

Hainele care sunt prea strânse vor sublinia toate pliurile de pe corp, prea largi – vor ascunde atât pliurile, cât și talia. Alegeți cu atenție mărimea hainelor – nu trebuie să fie prea largi, dar nici prea strânse.

Renunțați la articolele vestimentare strălucitoare și cele transparente care vor atrage atenția asupra zonei problematice.

Sursa: cosmopolitan.ru

Foto: Google