Mulți oameni încă se îndoiesc dacă au nevoie de pregătire individuală cu un antrenor. Echipa Aquaterra a decis să cântărească avantajele și dezavantajele antrenamentului personal sub supravegherea unui mentor experimentat.

Argumente pro antrenor personal

Antrenorul știe cum să te ajute să îți atingi obiectivul. Când dorești să devii proprietarul unui abdomen tonifiat, de exemplu, apare întrebarea: de unde să începi? Alergat? Cumperi un abonament la sala de sport? Ții o dietă? Poți, desigur, să întrebi prietenii sau să cauți literatură ori informație de pe Internet, dar este mai ușor să apelezi la un profesionist. Antrenorul nu numai că va răspunde la aceste întrebări, dar va crea și un program care ține cont de caracteristicile și obiectivele tale fizice. Posibil te va îndruma și în plan alimentar, dacă vrei să slăbești.

Sub supravegherea unui antrenor, nu vei face greșeli. Adesea, după ce au cumpărat un abonament la o sală de sport sau un slot pentru o cursă, începătorii ajung să se antreneze în fiecare zi, crescând încărcătura tot timpul. Acest lucru poate duce la vătămare și antrenament excesiv și, ca rezultat, la reticența de a mai face sport în viitor. Antrenorul îți va planifica volumul de lucru astfel încât să ai timp de recuperare și, în același timp, să te asiguri că efectuezi corect exercițiile, deoarece tehnica este o componentă integrantă a siguranței, iar antrenamentele în condiții propice reprezintă sarcina principală a antrenorului.

Vei economisi timp și nervi. Poți căuta o cale pe cont propriu pentru o lungă perioadă de timp sau poți avea încredere într-un expert. La fel, lucrul cu un antrenor te va conduce la rezultate mult mai rapide și cu mai puține riscuri pentru sănătatea fizică și emoțională.

Argumente contra unui antrenor personal

Antrenorul trebuie să fie plătit, pentru că sala de forță costă, iar un antrenor bine instruit și cu experiență trebuie să obțină profit din activitatea profesională. Aceasta poate fi o lovitură pentru buget, dar un antrenor este o persoană în care ai încredere și o investiție în sănătate, deci cheltuielile merită. Dar verifică dacă costul unei lecții individuale și dotarea tehnică din sala de sport se potrivesc cu adevărat cu calificările unui antrenor sau cu o taxă ridicată este doar o modalitate de a atrage atenția clienților.

Fiecare antrenament ratat este o risipă de bani. Cel mai adesea, antrenorul lucrează în regim preplătit. Din păcate, rar poți găsi o sală de forță unde se pot rambursa banii pentru un antrenament pierdut (care va rămâne și pe conștiință). Acest lucru, desigur, te poate supăra. Pe de altă parte, există un plus în acest sens: poți încerca să sari mai rar cursurile plătite. Cel puțin atunci când nu există un motiv foarte bun pentru asta.

Trebuie să te supui programului. De îndată ce ai un antrenor, nu va trebui doar să mergi la antrenament, ci și să raportezi: dacă ai făcut antrenamentul sau nu, l-ai făcut bine sau nu și poate chiar să ții un jurnal de antrenament. Va trebui să găsești timp pentru a te antrena, chiar dacă trebuie să te ridici la 5 dimineața sau să pierzi o întâlnire cu prietenii. În general, nu există aceeași libertate de acțiune ca atunci când te antrenezi pe cont propriu. Ești gata pentru asta? Și rezultatul merită? Tu decizi. Poți obține rezultate bune și de sine stătător. Sala de fitness Aquaterra de la Ciocana te așteaptă!

P