La noi, la revista EA.md, foarte des găsești articole inspiraționale, dar și oameni care îți transmit multă motivație. De data aceasta am cunoscut o femeie care zi de zi vorbește doar despre muncă, sport, eleve, schimbări și regimuri alimentare. Eu pot să zic cert: Ea nu se oprește. 

Este vorba despre Anastasia Alb, femeia care și-a găsit viitorul nu în Republica Moldova, acolo unde s-a născut, dar în România orașul Cluj. Ea este antrenor personal, care vrea doar rezultate și responsabilitate, nimic mai mult. Nu este o persoană foarte cunoscută pe rețelele de socializare, dar știe că o înconjoară doar oameni adevărați și frumoși, și în special femei. Zi de zi le îndrumă să se ridice de pe scaun și să înceapă să facă mișcare. 

De câțiva ani buni sportul face parte din viața ei, a încercat multe drumuri, a avut pierderi, dar și câștiguri și, într-un final, a înțeles că sportul este cariera ei. A avut kilograme în plus, dar a reușit să ajungă la un corp bine tonifiat și într-adevăr frumos, chiar dacă scopul a fost altul. Acum își ajută clientele să înceapă să se iubească pe ele, iar secretul rezultatelor bune este în primul rând „comunicarea”, spune ea. 

„Ca să ajungi la succes trebuie să iei decizii corecte. Pentru o decizie corectă, ai nevoie de experiență. Experiența se formează din deciziile luate greșit”

Tu încă crezi că poți avea rezultate bune doar în sala de sport? Anastasia cu siguranță îți va arăta contrariul. Pentru a primi o motivație și o încredere în sine citește interviul: 

Cine este Anastasia Alb și cum și-a descoperit pasiunea pentru sport?

Alb Anastasia este un om mic din Chișinău, cu vise mari în Cluj Napoca. Antrenor online, care a format o comunitate de femei frumoase, care slăbesc doar după ce încep să se iubească cu kg în plus. Aceasta este regula mea. Întotdeauna mă asigur de ce a venit „ea” în comunitatea mea și cine i-a zis că trebuie să slăbească, care sunt adevăratele motive și frustrări. 

Ce înseamnă pentru tine sportul?

Pentru mine sportul e un „refugiu”. Toți avem un loc în care evităm adevărul inconfortabil al vieții. Avem o viață. Sportul pentru mine e ceva mai „profund” decât un corp frumos. E viața mea. Sensul meu.

Eu fac sport și am grijă la ce mănânc pentru că:

  • Pentru că vreau să arăt bine la orice vârstă. La 22 de ani e ușor să arăți bine, eu fac sport și mănânc corect cu gândul la ce bine o să arăt la 40/50/60 de ani.
  • Pentru că îmi oferă încrederea pe care o am în mine și frumusețea mea. Iar eu așa funcționez, încrederea mea din păcate sau din fericire e condiționată de ce văd eu în oglindă.
  • Pentru că am o relație frumoasă cu soțul meu. Sună straniu dar faptul că mă iubesc contează enorm de mult. Nu sunt geloasă. Sunt deschisă în fața soțului meu. Nu sunt complexată, iar el simte asta și mă iubește și mai mult.
  • Pentru că vreau o viață sănătoasă. 
  • Pentru că vreau ca soțul meu să mă privească mereu așa cum o face acum. 
  • Pentru că e domeniul meu. E cariera mea.
  • Pentru că vreau să ajut alți oameni.

Nu mereu ai avut un corp frumos. De ce ai decis că trebuie să te schimbi?

Foarte bună este întrebarea aceasta. Adevărul e că, eu nu m-am apucat de sport pentru un corp frumos. În comunitatea mea este interzis să avem așa scopuri primitive. Noi facem sport pentru o viață lungă. Pentru o bătrânețe fără de boli. Pentru a arăta bine în costum de baie, nu doar acum, dar și la 80 de ani.

Care este legătura dintre sport și alimentație?

Legătura dintre sport și alimentație este strânsă. Poți slăbi cu regim și fără sport, dar invers nu funcționează. Dacă nu ai regim e cazul să-l ceri de la un nutriționist. Antrenorul tău nu este obligat să o știe și pe asta. Pentru asta există nutriționiștii, dar antrenorul tău este obligat să te anunțe că nu vei obține rezultat fără el, iar el la rândul său trebuie să știe măcar regulile de bază. 

Cum decurge ziua ta de lucru?

Eu stau în casă îmbrăcată și încălțată în haine sport de dimineață până noaptea târziu. Sunt tot timpul disponibilă pentru ore. Fetele au libertate totală. Nu poți la 13:00? Hai că facem la 14:00, te aștept. Sunt dedicată la 101%. Mănânc eu în grabă. Nu am timp să ies la cafea. Nu merg la petreceri. Nu prea am prieteni. Sunt acasă la ore.

„Eu nu adun medalii, titluri și următori pe Instagram. Eu adun ore de durere și de muncă ca să mă întrec pe mine”

 Tu muncești mult, ai cliente practic la fiecare oră. Ce te motivează pe tine zi de zi?

Motivația mea este frica de eșec. Nu o să mă iert niciodată, dacă nu voi reuși.

Des spui fraza că „abdomenul se antrenează la bucătărie”. Ce vrei să transmiți prin acest mesaj?

Poți face abdomene 24/24, însă dacă nu dai jos burtica, nu vei vedea rezultat. Ai nevoie de regim, iar regimul se face la bucătărie. 

Anastasia care este rolul unui antrenor personal?

Rolul antrenorului este să îți pună o bază. Să te învețe executarea corectă a exercițiilor, dar eu o văd un pic mai profund. Rolul meu este să fac femeile să-și înțeleagă puterea. În comunitatea mea nu există exerciții pentru bărbați sau pentru femei. Clientele mele fac flotări de pe picioare aplaudând. Ce facem noi nu ar putea face orice bărbat. 

Știu că ajuți foarte multe persoane să slăbească sănătos. Ce anume iei în considerare când le creezi un program de slăbit?

Într-un regim alimentar mă interesează: preferințele alimentare, bugetul, timpul alocat pentru a sta în bucătărie, scopul propus, kg, înălțime, vârsta și activitate fizică. 

Care sunt cele mai bune rezultate pe care le-ai obținut cu o persoană? 

Cel mai bun rezultat l-am avut cu clienta mea, Alexandra. Împreună am reușit să scăpăm de 15 kg, aici dacă vorbim despre aspectul fizic. Pentru că pe lângă asta, ea este fata care a obținut cele mai bune rezultate pe plan emoțional. Pentru mine contează starea lor psihică nu neapărat kg, pentru că dacă nu ești bine sufletește, nu vei fi bine nici pe cântar. Nu kg te fac urâtă.

„Oamenii văd exact ceea ce TU gândești despre tine. Totul pornește de la tine. De la ce simți tu. De la cum te simți tu cu tine. Nimic nu costă mai mult ca „armonia” ta cu tine. Fii cea mai bună versiune a ta, femeie”

Foto: AnastasiaAlb