Importanța exercițiilor fizice este bine cunoscută, dar adesea ignorată. Activitatea fizică are extrem de multe beneficii, în mod special asupra femeilor. Pe lângă starea de bine și senzația de eliberare, exercițiul fizic este o modalitate de a ține greutatea sub control și reduce considerabil șansele de a dezvolta probleme serioase de sănătate – diabetul fiind una dintre cele mai răspândite. Iar dacă ești una dintre femeile care se confruntă cu simptomele sindromului premenstrual, remediul minune este, desigur, activitatea fizică.

Cu ajutorul exercițiilor fitness care cresc ritmul cardiac, îți poți remedia simptomele sindromului premenstrual, cum ar fi depresia și oboseala. Acest lucru a fost demonstrat în baza unui studiu, unde femeile au făcut câte 60 de minute de activitate fizică cu exerciții cardio incluse, de 3 ori pe săptămână, timp de 8 săptămâni. După această perioadă, femeile s-au simțit mult mai bine din punct de vedere fizic, mental și emoțional. Dacă te numeri și tu printre persoanele care se confruntă cu aceste simptome, îți recomandăm să îți iei un abonament la o sală de sport performantă, unde împreună cu antrenorul vei stabili tipul de activitate fizică care ți se potrivește și în doar câteva săptămâni vei simți cum mintea și corpul tău se vor revigora.

Un alt beneficiu adus de activitatea fizică regulată este eliminarea kilogramelor în plus și autoreglarea greutății corporale. Cu ajutorul sportului se elimină prin piele, prin procesul de transpirație, o gamă largă de toxine, impurități, metale grele, se reglează metabolismul.

Câte dintre noi au promis în fața oglinzii că „de luni” merge la sport? Noi îți recomandăm să faci această promisiune la recepția unei săli de fitness, chiar în momentul în care antrenorul îți înmânează abonamentul. Un abonament te va disciplina la maxim, angajamentul luat te va face să găsești o oră pe zi, pe care să ți-o dedici în întregime, să faci mișcare și să te bucuri de toate beneficiile pe care le are sportul asupra minții, corpului și a stării tale de spirit.

Antrenamentele regulate la o sală de fitness performantă sunt o modalitate de a renunța la kilogramele nedorite într-un mod sănătos și pe termen lung. Acestea te vor ajuta să arăți mai bine și să ai mai multă încredere în aspectul tău exterior.

Pentru a amplifica rezultatele exercițiilor fizice, specialiștii recomandă sesiunile de hidromasaj. Acesta este un masaj obţinut prin armonizarea jeturilor de aer şi apă, care contribuie la îmbunătăţirea circulaţiei sangvine. În timpul unei băi în jacuzzi creşte temperatura corpului, circulaţia sângelui se accelerează, tensiunea scade. Creşte cantitatea de oxigen şi substanţe nutritive care ajung în celule. Pe lângă acestea se dilată porii, muşchii sunt relaxaţi. Hidromasajul amplifică aceste efecte, indicate pentru simptomele afecţiunilor motorii şi reumatice, pentru ameliorarea afecţiunilor de circulaţie a sângelui şi ale metabolismului, pentru prevenirea apariţiei celulitei şi venelor varicoase.

Știm că începutul întotdeauna este mai greu, de aceea este recomandat ca practicarea tuturor acestor activități să fie posibilă într-un singur loc. Aquaterra Fitness Ciocana dispune de această capacitate, oferindu-ți posibilitatea să practici genul de activitate preferat. Aici găsești sală de fitness, sală de sport, bazin sportiv, centru SPA cu nenumărate proceduri de relaxare și cel mai bun jacuzzi din Chișinău, salon de frumusețe, și chiar o cafenea unde îți va fi servită cea mai aromată cafea din oraș.

Pentru o viață sănătoasă, practică sportul cu zâmbetul pe buze cel puțin 30 de minute pe zi!

P