Suntem obișnuiți cu rețeta clasică de cheesecake și parcă nu ne imaginăm să facem acest desert altfel. Dar da, se poate. Se poate de făcut și o rețetă nouă de cheesecake cu afine. 

Cum se face? Simplu.

Deci, să vedem care este rețeta pentru prăjitura cu brânză cu afine. 😋

Ingrediente:
200 g de fursecuri
80 g unt topit
300 g de afine proaspete sau congelate
25 g zahăr
450 g cremă de brânză
160 ml smântână groasă
1 lingurita extract de vanilie
1 lingura suc de lămâie
125 g zahăr pudră
10 g gelatină pudră
50 ml de apă
150 de afine proaspete deasupra

 

Mod de preparare:
1. Se amestecă untul topit cu biscuiții zdrobiți și se transferă într-o tavă elastică, se dă la frigider pentru o oră. Într-o cratiță mică, încălziți merișoarele cu suc de lămâie și zahăr, apoi amestecați până la omogenizare.
2. Într-un castron mare, bate crema de brânză cu zahăr pudră, smântână groasă, extract de vanilie și amestecul de afine răcit.
Adăugăm gelatina și amestecăm totul bine. Transferați amestecul într-o tavă cu arc. Dați la frigider peste noapte sau pentru câteva ore. Decorați cu afine.