Pregătiți marshmallow folosind ingrediente simple bazată pe gelatină și zahăr. Această rețetă nu necesită coacere, dar trebuie să așteptați o zi înainte de a putea a servi acest desert.

Ingredientele necesare:

  • Gelatină 25 de grame
  • zahăr 300 grame
  • Acid citric 1 linguriță
  • Soda 1 linguriță
  • Vanilină.

Metoda de preparare:

    • Turnați gelatina cu o jumătate de pahar de apă preîncălzită. Lăsați-l să se umfle.
    • Se amestecă jumătate de pahar de apă cu zahăr și se pune amestecul într-o cratiță pe foc. Siropul de fiert are nevoie de aproximativ opt – zece minute.
    • Se toarnă gelatina umflată în sirop și se amestecă.
    • Scoateți lichidul din căldură și amestecați cu un mixer. Se mixează cinci minute.
    • Se adaugă acid citric. Se mixează cinci minute.

Adăugați mai multă vanilie dacă doriți să obțineți un desert cu aromă de vanilie și mixați masa timp de încă patru minute.

  1. Masa groasă albă  ar trebui să fie așezată într-o formă. Luați un recipient cu marginile mai înalte, ungeți cu ulei și acoperiți cu hârtie de pergament. Dacă utilizați o formă de silicon, puteți face fără hârtie, dar trebuie să o ungeți și cu ulei, altfel nu veți putea scoate marshmallow fără a afecta aspectul acestuia.

Se toarnă masa în formă și se lasă în frigider pentru o zi. După acest timp, luați marshmallow, tăiați-l cu un cuțit. Fiecare bucată de delicatețe se rostogolește în zahărul de glazură, astfel încât mlaștina nu se lipește una de alta.