Modellingul este un job ca oricare altul, iar pentru a avea succes pe piață, trebuie depusă multă muncă, dar și dragoste. Se știe că visul multor fete este să devină modele, doar că, fetele de obicei nu știu de unde ar putea să înceapă. Datorită acestui material, vei înțelege și vei descoperi mai multe secrete din domeniul modei, pentru că moda nu este doar despre frumos. 

Nu este suficient doar să fii frumoasă/frumos pentru a ajunge model; în spatele copeților de revistă stă o muncă colosală. 

Magdalena Pîrlici este cea care a decis să predea mai departe din cariera sa de model. Astel, ea a deschis o școală de modeling în Republica Moldova, acolo unde fetele învață lucruri noi, se descoperă și încep să se iubească pe sine. 

Școala de modeling a Magdalenei „modelty”, are ani de experiență în spate. Multe fete care deja au pășit pragul acestei școli sunt mândre și acum se simt „altfel”: mai încrezătoare, mai apreciate și – cel mai important – mai frumoase. 

Vrei să afli care sunt calitățile unui model bun? Ce presupune o școală de modeling? Sau de la ce vârstă poți să devii model? Dacă da, atunci citește interviul de mai jos: 

Magdalena, care a fost motivul care te-a determinat să deschizi o agenție de modeling?

„Școala de modele este o continuare a carierei mele de model, am decis să deschid o școală care să se ghideze după standardele internaționale și care să îndrume corect fetele care îşi doresc o carieră în modeling”.                  

Ce înseamnă pentru tine modelingul?                                                    

 „Modelingul a fost o pasiune după care s-a transformat într-un job încă de când eram elevă. A fost o simplă întâmplare să fiu descoperită de un fotograf. Eu consider că modelingul mi-a format personalitatea și mi-a oferit încredere în mine”. 

Care sunt calitățile cele mai importante pe care trebuie să le aibă un model?

„Eu consider că orice model trebuie în primul rând să fie responsabil, începând de la felul cum arată și cum se menține în formă, până la punctualitatea de care trebuie să dea dovadă de fiecare dată când este vorba de sesiuni foto și alte proiecte. Un model de succes trebuie să fie natural, creativ și plin de energie pozitivă”

Ce tipuri de modele se caută cel mai des în Republica Moldova, ce ține de aspect, chip? 

„În Republica Moldova, dar și la nivel internațional sunt la mare căutare modelele strange-face, atipice și unice. Dar desigur că modelele cu un chip comercial vor fi mereu actuale”. 

 

De la ce vârstă se poate face modeling?  

„Nu există limită de vârstă când este vorba de modeling, poți fi model de la 1-2 ani până la adânci bătrâneți!”.

 

Ce presupune o școală sau un curs de modeling, ce se învață acolo?

„Cursurile de modeling în primul rând formează personalități, de fapt aceste cursuri pot fi făcute de oricine îşi dorește să se dezvolte personal. Pe fetele care îşi doresc să devină modele, aceste cursuri le ajută să acumuleze cunoștințe generale în acest domeniu. Defilare, auto-machiaj, actorie, pozare, plastica corpului, toate acestea se studiază atât la nivel teoretic, cât și practic. Deci, fiecare persoană care absolvește un curs de modeling se poate considera un model începător cu practică”. 

Care sunt beneficiile profesiei de model? 

„În primul rând dacă îți dorești să devii model, trebuie mereu să fii în formă. Trebuie să arăți bine și îngrijit, trebuie să ai corpul mereu tonifiat. De asemenea, modelingul este un job în care se câștigă bine și care mereu te pune la noi încercări. Cunoști oameni noi, locuri noi, iar acest lucru te ajută să te dezvolți personal”. 

Ce sfaturi le-ai da fetelor care își doresc să înceapă cariera de model, dar încă nu au curajul? 

„În Republica Moldova sunt foarte multe fete frumoase care nu au curajul să înceapă o carieră în modeling. Sfatul meu ar fi să înceapă cu pași mici și în nici un caz să nu se lase influențate de părerea altor persoane. Frumusețea este relativă în modeling, nu există tipare clare după care ne ghidăm, cel mai recent exemplu poate fi modelul Sofia Jirau, care a pozat pentru colecția „The Love Cloud” a companiei Victoria’s Secret. În general, toate modelele care au pozat pentru aceasta colecție sunt deosebit de frumoase și unice”. 

De ce fetele ar trebui să vină anume la școala voastră de modelling?

„Școala noastră de modeling se axează în cea mai mare parte pe practică. Avem o echipă de profesioniști (make-up artist, fotograf, stilist, actor, dansator și modele) care lucrează cu fiecare model în parte. De asemenea, fiecare fată lucrează cu psiholog care ajută fetele să devină mai încrezătoare în propria persoană. Fiecare elev al școlii are sesiuni foto în colaborare cu branduri autohtone. Modelele participă la castinguri și încep să lucreze în domeniu fiind încă eleve. Iar elevele cu potențial, care sunt responsabile și persuasive, sunt ghidate în alegerea unei agenții internaționale de încredere”. 

Dacă acum îți dorești mai mult ca oricând să devii model, atunci școala modelty” de pe strada Vlaicu Parcalab 45, te poate ajuta. Acolo te așteaptă o echipă de profesioniști de la care, cu siguranță, vei avea ce învăța!