Ministrul de Externe, Nicu Popescu, împreună cu ministrul apărării Anatolie Nosatîi desfășoară o vizită de lucru la Paris pentru a promova agenda de integrare europeană a Republicii Moldova, contribuind la consolidarea dialogului politic și relațiilor de cooperare în domenii prioritare pentru ambele state.

În cadrul discuțiilor, va fi abordată și criza energetică cu care se confruntă țara noastră, dar și riscurile la adresa securității Republicii Moldova și cooperarea în domeniul apărării.

„Pe data de 10 noiembrie, în cadrul programului bilateral, ne vom întâlni cu înalți oficiali francezi: Sébastien Lecornu, ministrul forțelor armate al Franței, Emmanuel Puisais-Jauvin, secretar general pentru afaceri europene, consilierul prim-ministrului francez pentru Europa, Jean-Louis Bourlanges, președintele Comisiei afaceri externe al Adunării Naționale.
De asemenea, mă voi întâlni la Paris cu Ulrik Vestergaard Knudsen, secretarul general adjunct al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) responsabil pentru cooperarea cu țările non-membre ale organizației”, a scris ministrul de Externe, Nicu Popescu.
Pe data de 11 noiembrie voi participa la Forumul Păcii de la Paris.