Pe 19 decembrie, Bogdan Aurescu, ministru al Afacerilor Externe al României, a efectuat o vizită în țara noastră. Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu ministrul român, în care au discutat despre proiectele comune.

Președinta Republicii Moldova și-a arătat recunoștința față de ajutorul acordat de către țara vecină în această perioadă grea.  Într-o postare pe o rețea de socializare, Maia Sandu declară că:

Am discutat despre cooperarea noastră foarte bună inclusiv în acest an foarte greu pentru noi toți. Mi-am exprimat recunoștința pentru răspunsul rapid și necondiționat al României de a ne ajuta să depășim cea mai mare criză energetică din istoria țării. Livrările de energie electrică și păcură în această perioadă critică ne-au fost salvatoare. Am mulțumit și pentru sprijinul bugetar direct de zece milioane de euro, acordat prin Platforma de Sprijin pentru Moldova.
Aceasta menționează că relațiile dintre cele două state sunt mai strânse decât oricând, iar în anul care vine, își propune  valorificarea mai multor oportunități de dezvoltare pentru ambele părți.
Avem pe agendă importante proiecte de infrastructură și de integrare economică, pentru a crește volumul investițiilor și al comerțului. Mizăm pe România pentru interconectarea sistemelor electroenergetice. Ne dorim să pornim cât mai repede construcția podului Ungheni-Ungheni și să facem operațional podul Leova-Bumbăta. Vrem să simplificăm conexiunile rutiere, iar astfel, și pe cele între oameni.