Nimeni nu a spus că oamenii din relațiile cu adevărat fericite nu au probleme. Ba da. Au și ei. Și ei se ceartă, și ei se contrazic, și ei se supără. Ce fac, însă, diferit? Se aleg întotdeauna unul pe celălalt. Chiar și în momentele dificile. Fac compromisuri. Sunt acolo unul pentru celălalt. Sunt o echipă. De la început până la sfârșit. Doi oameni împotriva tuturor.

Iată care sunt cele mai importante obiceiuri ale cuplurilor cu adevărat fericite, potrivit kudika.ro:

1. Partenerilor nu le este teamă să fie vulnerabili unul cu celălalt

Dacă vrei o conexiune profundă, va trebui să renunți la măști și să fii vulnerabilă în fața partenerului de cuplu. Să îi arăți cine ești cu adevărat – cu bune și cu rele, cu calități și cu defecte, cu puncte forte și puncte slabe, cu greșeli și reușite.

2. Partenerii aleg să nu se judece unul pe altul

Dacă vrei să fii într-o relație fericită, învață să nu mai arăți cu degetul. Nu îți judeca partenerul de cuplu și renunță la toate pretențiile pe care le ai de la el – pentru că nu vrei să îl schimbi, vrei să îl iubești pentru ceea ce este el. Nu uita că sunteți o echipă – non stop.

Este important să va susțineți unul pe celălalt, chiar și atunci când nu sunteți de acord cu deciziile pe care le luați. Fii acolo pentru el, arată-i că ai încredere în el și că vrei să își împlinească visurile și să devină cea mai bună versiune a lui.

3. Partenerii se iartă atunci când greșesc

Cu toții facem greșeli. Cu toții facem lucruri de care nu suntem mândri. Suntem oameni și este normal să nu fim perfecți. Însă este foarte important ca în relația de dragoste să fii pregătită să îți ierți partenerul de cuplu atunci când greșește – nu uită că nu ești busola morala a lui. De asemenea, un alt sfat important – care este legat tot de greșeli – iartă-te și pe tine atunci când greșești.

4. Partenerii înțeleg că sunt diferiți

Acceptă și îmbrățișează diversitatea dintre voi. Nu crezi că lumea ar fi plictisitoare dacă toată lumea ar gândi și ar acționa la fel?

De aceea punctele de vedere diferite sunt chiar bune în relații. Experiențele de viață sunt și ele foarte bune pentru a crea o relație frumoasă, de lungă durată. Atunci când există diferențe, permite-i să își spună punctul de vedere și acceptă-l fără să încerci să îl convingi să și-l schimbe.

5. Partenerii se susțin reciproc

Nu doar că trebuie să îl susții…ci trebuie să devii cel mai mare fan al lui. Să îi observi calitățile, să îl încurajezi, să îi aplauzi succesul, să te bucuri de fiecare clipă când este fericit. Dacă vrei să ai o relație cu adevărat frumoasă, atunci încearcă să fii acolo pentru el – să te concentrezi pe punctele forte și să îți iei atenția de la cele greșite.

6. Partenerii oferă fără să aștepte să primească ceva la schimb

Oferă-i atenția ta, iubirea ta, dragostea ta… fără să aștepți ceva la schimb (însă asigură-te că sunteți pe aceeași lungime de undă și între voi chiar există iubire și că sunteți implicați 100% în relație).

7. Partenerii sunt întotdeauna sinceri unul cu celălalt

Sinceritatea este la cote maxime în relațiile cu adevărat fericite. De ce? Pentru că fără sinceritate oamenii ajung să construiască relații false.

Sursa: kudika.ro

Distribuie articolul: