Victoria Dunford, moldoveanca stabilită în Marea Britanie și decorată de regina Elisabeta pentru implicare în acte de caritate, a lansat o carte. „Inimi Albastre, dedicație și nebunie” este cea de-a doua carte lansată de moldoveancă și e, de fapt, traducerea adaptată a cărții „GET MAD! The Life and Time of a Madwoman”, publicată în 2017.

„Dacă nu mă cunoști sau nu știi nimic despre mine, cred că ar trebui să afli asta înainte de a începe să citești. „Inimi albastre: dedicație și nebunie” este o traducere adaptată a cărții „GET MAD! The Life and Time of a Madwoman”, al cărui titlu, dacă e să-l traducem direct în română, ar fi: „A înnebuni..”. Și pe parcursul acestei istorii trăite și retrăite de mine de mai multe ori, afirmația devine adevărată”, menționează Victoria Dunford pe blogul său.

„moldoveanca medaliată de Regina Elisabeta a II-a”

„Din glod la palat și de la aproape nimic până la titlul de prima „moldoveancă cu medalie de la Regina Elisabeta a II-a” nu sunt doar 3000 de kilometri, nici doar cinci ani. Sunt la mijloc dedicație, determinare, insistență și perseverență și foarte multe nopți nedormite. Este forța care te ajută să poți să te ridici deasupra acelor mii de voci din afară care îți spun că nu vei reuși și puterea de a neglija propria voce interioară care îți spune, uneori, că nu merită. Aș face-o diferit dacă aș lua-o de la început azi?, mă întreb. Cu siguranță, dar vă zic pe parcurs și de ce. A devenit „Phoenix” un vis realizat, un coșmar sau o amintire în timp?”, se întreabă, retoric, moldoveanca noastră, în descrierea cărții sale.

Amintim că, în 2017, în cadrul unei gale a organizației de caritate pe care Victoria Dunford a înființat-o, moldoveanca a prezentat „GET MAD! The Life and Time of a Madwoman” prima sa carte. La licitație, cartea s-a vândut cu 250 de lire sterline, iar pentru ea au concurat Vadim Turcanu, antreprenor, autor în Marea Britanie și Vilen Murzac, Charge d`affaires a Ambasadei Republicii Moldova în Londra. Cel care a cumpărat cartea a fost Vadim și a dăruit-o misiunii diplomatice.