„Când creez un accesoriu mă simt ca o zână a florilor și a petalelor care așteaptă cuminți pe masă să fie vrăjite de mâinile mele cu dragoste, pasiune și acuratețe. Fiecare lucrare redă gândurile mele și grija pentru persoana care le va purta. Mă gândesc la culorile care ar putea să o avantajeze, la coafura pe care o va avea la un anumit eveniment sau la energia pe care le-o pot transmite femeilor pe care nu le cunosc, dar care vor dori să poarte accesoriile create de mine.”

Aceste destăinuri vin de la Diana Dovganici, o tânără de 24 de ani, studentă la Arhitectură și Urbanism, UTM. Ea confecționează accesorii pentru păr, de o finețe rară. O bună bucată de timp, despre acestea știau doar prietenele Dianei. Erau singurele norocoase care își alintau părul cu pieptenele sau coronițele ce întruchipează gingășia. Erau cele mai cochete prezențe la întâlnirile romantice, zile de naștere sau nunți. În cele din urmă, au îndemnat-o pe Diana să împartă creațiile cu toată lumea.

DIVIANA-12

„Anume prietenele m-au determinat să îmi iau inima în dinți și să lansez accesorii pe piață. Le-am dat și o denumire- Diviana. Sunt la început de cale și tind spre creștere, spre perfecțiune dacă se poate.”

Diana confecționează accesorii de mică. Acestea, simplu sau mai tehnic vorbind, reprezintă șiraguri de mărgele și pietre înșirate pe o sârmuliță.

„Folosesc în principal mărgele, pietre, cristale de diferite forme, dimensiuni și culori, apoi sârmulița cu ajutorul căreia redau formă și volum fiecărui accesoriu. În proces, tot căutam materiale și metode noi de realizare, așa că am ajuns să creez flori și frunze din mătase naturală. În prealabil vopsesc stofa și o prelucrez termic pentru a reda volum și rigiditate formei. Florile și frunzele din acesorii sunt confecționate sută la sută manual, apoi urmează cel mai interesant proces-asamblarea tuturor detaliilor într-o nouă lucrare. Este și cea mai responsabilă parte.”

DIVIANA-10 (2)

Sunt atât de rafinate, de fragile. Oare poți ieși cu ele la o plimbare într-o zi obișnuită?

„Accesoriile sunt gândite să fie purtate în fiecare zi sau la evenimente speciale, la ieșiri mai sofisticate. Orice domnișoară care își dorește un look mai cochet și elegant poate alege aceste accesorii cu încredere.”

Diviana-18

Citește și: Leanca Anastasiev recomandă 5 accesorii must have pentru mirii care își joacă nunta în 2017

Să nu fie cu supărare, dar unele accesorii seamănă cu ceea ce creează Leanca Anastasiev. Doar eu văd asemănarea?

„Tind să urmăresc creatoarele de bijuterii de peste hotare. Eu mă inspir și din istoria modei, a artei. Când eram mică deseori strângeam flori și privirea rămânea mult timp asupra lor. Le studiam formele, le atingeam ca să le simt textura, le analizam. Eram curioasă să observ cum o culoare se revarsă din alta și nu mă puteam sătura de această imagine. Acum îmi arăt dragostea pentru flori prin accesorii: unele mai colorate, altele mai pastelate, unele au mărgele, altele cristale, unele sunt mai bogate, altele minimaliste. Sunt formele pe care le văd în natură zilnic. Tot ce mă înconjoară mă inspiră. Deocamdată nimeni nu mi-a spus că lucrările mele ar semăna cu altele. Se face un an de când le împart cu femeile îndrăgostite de frumos.”

DIVIANA-17 (2)

Dacă sunteți amatoare de cafea, să știți că puteți găsi accesoriile Dianei într-o rețea de cafenele. Savurezi cafeaua și ieși din cafenea mai gingașă, mai feminină.