Jucătoarea de tenis daneză Caroline Wozniacki, locul 2 WTA, a fost eliminată de la Turneul Campioanelor după ce a primit vestea devastatoare precum că suferă de artrită reumatoidă, o boală autoimună.

Jucătoarea de 28 de ani a precizat că a fost diagnosticată cu poliartrită reumatoidă înainte de US Open. Potrivit spuselor sale, a început să se simtă obosită după turneul de la Wimbledon, iar într-o dimineaţă când s-a trezit nu putea să ridice braţul deasupra capului.

„La început a fost un şoc. Ai impresia că eşti cea mai în formă sportivă din lume şi brusc trebuie să trăieşti cu aşa ceva. Însă trebuie să rămân pozitivă. În unele zile, te trezeşti şi nu poţi să te ridici din pat, însă în altele trăieşti şi te simţi bine”, a spus Wozniacki.

Ea a menţionat că urmează un tratament și speră ca această boală să nu îi influențeze negativ cariera. După ce a fost diagnosticată, Caroline Wozniacki a câştigat turneul de la Beijing.

Poliartrita reumatoidă este o boală inflamatorie care afectează articulaţiile mâinilor şi ale picioarelor, de unde rezultă tumefacţii, dureri şi distrucţie articulară.

Singurul factor de risc cunoscut în artrita reumatoidă este cel moștenit, probabil, genetic. Un factor genetic poate afecta funcția sistemului imun, provocând inflamații și eventual, distrugerea sinovialei articulare.