La 23 de ani, Naomi Osaka a reușit o performanță incredibilă. Tânăra tenismenă cu mamă japoneză, tată haitian și iubit rapper este cea mai bine plătită sportivă din istorie, în 2020, conform Forbes. Naomi s-a impus pentru a doua oară la Australia Open, după ce a învins-o în finala de sâmbătă pe americanca Jennifer Brady.

Așa se face că numele lui Naomi Osaka este cumva sinonim cu tenisul. Puțini știu însă despre ea că are legături și cu lumea modei. De asemenea, că este activistă pentru justiția rasială. După Monica Seles și Roger Federer, Naomi Osaka a devenit a treia sportivă care câştigă primele patru finale de Grand Slam disputate în era Open, din 1968 până în prezent. Iată mai multe detalii despre marea câștigătoare de la Australian Open:

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de TAG Heuer (@tagheuer)

Câștigă foarte mult, inclusiv din publicitate

În ultimii ani, numele ei este foarte prezent nu doar în sport, ci și în industria fashion. În ianuarie 2021, brand-ul de ceasuri de lux Tag Heuer a anunțat că Naomi Osaka este noul ambasador. De asemenea, Naomi Osaka este în prezent brand ambasadaor și pentru Louis Vuitton. Tenismena e imaginea celei mai recente campanii lansate de legendarul brand.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Louis Vuitton (@louisvuitton)

Succesele în tenis, unul după altul

Osaka a fost prima femeie asiatică care a ocupat poziția numărul unu la simplu și prima jucătoare japoneză care a câștigat vreodată un eveniment de Grand Slam: US Open în 2018. Un an mai târziu, a câștigat Australian Open, iar în 2020 a ieșit triumfătoare la US Open. În timpul US Open, Naomi Osaka a pledat pentru mișcarea Black Lives Matter, purtând măști de protecție cu numele unor bărbați de culoare care fuseseră uciși pe nedrept în SUA.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de 大坂なおみ (@naomiosaka)

O familie cosmopolită

Tenismena s-a născut în Osaka (Japonia), în anul 1997. Mama ei este japoneză, iar tatăl originar din Haiti. La vârsta de 3 ani, Naomi s-a mutat în Statele Unite alături de familie. Iubitul sportivei este rapper-ul YBM Cordae. Cei doi se afișează des împreună pe rețelele de socializare.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de 大坂なおみ (@naomiosaka)

În mai 2020, Forbes spunea despre Naomi Osaka că este cea mai bine plătită sportivă din istorie. Asta după ce a câștigat 37.4 milioane de dolari în 2019 din reclame și victorii în tenis. În august 2021, Naomi va reprezenta Japonia în cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Foto: Spotsnews, Sursa: ADPM