Rock and Roll-ul este o combinație dintre blues, jazz, country și gospel, în care se folosesc chitarele cu bas sau electrice, clape și tobe pentru a crea muzică. Printre vedetele acestui gen muzical se numără Arthur Crudup, Chuck Berry, Jerry Lee Lewis, Buddy Holly și  Eddie Cochran. Știai că pe 13 Iulie celebrăm Ziua Internațională a Rock-ului?

La 13 iulie 1985, a fost organizat de către Bob Geldof și Midge Ure un concert live, cu scopul de a strânge fonduri în lupta cu foametea etiopiană. Evenimentul s-a desfășurat simultan în Philadelphia și Londra, unde au participat artiști precum Queen, Black Sabbath, Led Zeppelin, The Who, Mick Jagger și mulți alții.

Istoria Rock-ului începe în Statele Unite ale Americii la sfârșitul anilor 1940 și începutul anilor 1950. Una dintre primele piese rock a fost „Rocket 88” , lansată de grupul Jackie Brenston și the Delta Cats în 1951. Mai târziu Bill Haley a lansat piesa „Rock Around the Clock” (1954) , discul ocupând primul loc în topul revistei americane Billboard.

Rock-ul britanic este reprezentat de trupele Beatles, Rolling Stones şi The Yardbirds.

Primii care au considerat 13 iulie ca ziua internațională a rockului au fost brazilienii. Mai târziu, această sărbătoare a fost adoptată și de alte țări care promovează acest stil muzical.

Iată top 3 cele mai cunoscute trupe rock.

1.The Beatles

2. Led Zepellin

3. Queen

Tu cum sărbătorești Ziua Rock-ului? Cum arată Topul tău în materie de trupe rock?

Autoare: Andreea Chișca, participantă în cadrul Academiei de Jurnalism Participativ