Doliu în lumea culturală: Actorul și profesorul Vlad Ciobanu s-a stins din viață în dimineața zilei de 22 noiembrie. Anunțul a fost făcut de către fratele acestuia, scriitorul Vitalie Ciobanu, care a postat un mesaj îndurerat în mediul online. Colegi de breaslă, prieteni, oficialități și cei care nu l-au cunoscut personal, dar i-au admirat creația, au transmis condoleanțe familiei.

„Vlad, Vlad Ciobanu, iubitul meu frate, s-a stins în dimineața aceasta la spitalul de recuperare din Iași, unde a luptat două săptămâni cu infecția covid. Boala aceasta necruțătoare s-a suprapus pe starea lui generală, pe imunitatea foarte scăzută, după chimioterapie. Medicii au luptat până în ultima clipă să-l salveze. Au făcut tot posibilul și imposibilul și le mulțumesc pentru străduința și devotamentul lor… Știu cum au luptat. Eu și familia mea trecem prin momente foarte grele, teribil de grele. Nu știu cum va fi viața noastră fără Vlad… Vă mulțumesc că ați fost alături de noi în toată această perioadă, în care am sperat la mai bine”, a scris Vitalie Ciobanu.

Teatrul Naţional Mihai Eminescu a exprimat „sincere condoleanțe iubitorilor de teatru și de film, tuturor celor îndurerați de trecerea la cele veșnice a Artistului și Omului Vlad Ciobanu, solie de bunătate, de dragoste pentru frumos…”

„Trecerea în eternitate a actorului, profesorului, regizorului Vlad Ciobanu lasă un gol imens în sufletele colegilor de la facultate! Exprimăm sincere condoleanțe familiei, rudelor, prietenilor, colegilor de meserie, discipolilor care l-au cunoscut și l-au prețuit.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, mesaj transmis de Facultatea Artă teatrală, Coregrafică și Multimedia.

Printre cei care și-au exprimat regretul a fost și lidera PAS, președinta aleasă a Republicii Moldova, Maia Sandu, care a publicat un mesaj de condoleanțe adresat familiei actorului:

„Condoleanțe familiei și tuturor celor care l-au prețuit pe Vlad Ciobanu.

Să-l ținem minte ca pe actorul veșnic dornic să îmbogățească lumea teatrului și să aducă proiecte noi, ca pe cel care a reușit să îl joace atât de frumos pe Eminescu, ca pe profesorul care mereu căuta să pună în valoare tinerii. Dumnezeu să-l ierte”.

Actorul Vlad Ciobanu, care a jucat rolul lui Eminescu în Filmul „Luceafărul”, a fost diagnosticat cu leucemie, în luna iulie fiind internat la Institutul Regional de Oncologie din Iași. Acum două săptămâni actorul se infectase cu noul tip de coronavirus, iar starea lui se agravase. Vlad Ciobanu a murit la doar 53 de ani, în dimineața zilei de duminică, la 22 noiembrie.

Sincere condoleanțe familiei din partea redacției EA.md.