Ne-am obișnuit să mâncăm avocado în stare crudă, fie așa, de sine stătător, cu lingura, fie în combinație cu diferite salate delicioase și sandviciuri hrănitoare. Dar ce ai zice să îl transformăm un pic pe acest fruct delicios și plin plin de grăsimi sănătoase? Prepară avocado murat, după cea mai simplă rețetă!

Ingrediente

  • 1/2 ceașcă de oțet alb distilat sau oțet de cidru
  • 1-2 fructe de avocado foarte tari, tăiate felii
  • 1 lingură de sare
  • 1 lingură de semințe de muștar galben, întreg
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1/2 linguriță de piper negru
  • 1 ardei iute mediu (opțional)

Mod de preparare

  1. Se amestecă împreună oțetul, 1/2 cană de apă, sarea, semințele de muștar, zahărul, piperul și ardeiul iute (cine dorește) într-un vas de gătit de dimensiuni mijlocii din inox, din sticlă sau emailat.
  2. Se pune amestecul să fiarbă la un foc mediu, amestecând, până când zahărul și sarea se dizolvă, apoi se lasă să se răcească, la temperatura camerei, aproximativ 20 de minute.
  3. Se pun feliile de avocado într-un borcan de 0,5 litri și se umple borcanul cu soluția salină răcită.
  4. Se lasă la rece timp de cel puțin o oră, după care conținutul poate fi consumat timp de aproape o lună.

Atenție: Pentru această rețetă, trebuie să se utilizeze fructe de avocado care nu sunt prea coapte, deoarece prin murare se înmoaie.

Sursa: Divahair.ro

 

Distribuie articolul: