Ți-e poftă de spaghetti? Spaghetti să fie! Cu chifteluțe, dar și cu un super-sos de roșii. Toate ăngredientele enumerate ajung pentru patru persoane.

IMG_5302siteIngrediente:
400 gr. – spaghetti

Pentru sos de roșii:
600 gr. – roșii decojite și tăiate mărunt (sau conservă de roșii mărunțite)
1 ceapă medie (tăiată cubulețe)
1 morcov mediu (tăiat cubulețe)
1 linguriță – zahăr
1 linguriță – busuioc uscat
1/3 cană – apă fiartă
2 linguri – ulei de măsline sau de floarea soarelui
Sare și piper negru

Pentru chifteluțe:
300 gr. – carne tocată de vită
200 gr. – carne tocată de porc
4 fire de pătrunjel
2 linguri – pesmeți
1 ou de găină
1 cățel de usturoi (mărunțit)
4 linguri – ulei de măsline sau de floarea soarelui
Sare și piper negru

Pentru decor:
Parmezan ras
Frunze de pătrunjel

Mod de preparare:
1. Încinge tigaia cu 2 linguri de ulei la foc mediu. Pune ceapa tăiată și călește-o 1 minută după care adaugă morcovul. Sărează și rumenește-le puțin. Adaugă roșiile, zahărul, apa fiartă și busuiocul, lasă să fiarbă cu capac la foc mic circa 15 minute.
2. Între timp ocupă-te de chifteluțe: într-un castron pune cele două tipuri de carne tocată, cățelul de usturoi, 2 linguri de pesmeți, oul, pătrunjelul tocat mărunt și asezonează cu sare și piper negru. Frământă bine compoziția până se omogenizează complet. Umezește-ți mâinile cu apă și începe să modelezi chifteluțele (de mărimea unei mingiuțe de ping-pong) rulându-le între palme.
3. Încinge uleiul într-o tigaie încăpătoare și pune toate chifteluțele în ea. Rumenește-le rapid pe fiecare parte cam 3-4 minute.
4. Scoate chfteluțele pe o farfurie acoperită cu şervețel de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
5. Pune sosul de roșii în blender, pune capacul și mixează până obții un piure moale-fin.
6. Toarnă sosul înapoi în tigaie și pune deasupra chifteluțele, fierbe-le cu capac la foc mic circa 15-20 de minute sa până ce sosul se îngroașă puțin.
7. Între timp pune la fiert apa cu puțină sare într-un vas adânc. Când apa clocotește, adaugă spaghetele și fierbe-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj după care scurge-le de apă.
8. La final adaugă sosul împreună cu chifteluțele peste spaghete, amestecă atent până ce se încorporează toate ingredientele. Servește-le pe o farfurie, decorează cu câteva frunze de pătrunjel și rade deasupra puțin parmezan. Poftă bună.

Sursa, dar și alte rețete gustoase găsești pe Valeriesfood.md

Distribuie articolul: