Pe 30 Aprilie, Naționala Moldovei la fotbal feminin și-a aflat adversarele din preliminările Campionatului Mondial 2023. Tragerea la sorți a grupelor a avut loc la Nyon, Elveția. Sportivele recunosc că nu se așteaptă să le fie ușor, dar că vor depune tot efortul pentru a obține rezultate bune. Iată declarațiile fotbalistelor noastre.

Conform extragerii la sorți Naționala Moldovei va juca în grupa G alături de Italia, Elveția, România, Croația și Lituania.

„Cu siguranță nu este o grupă ușoară, ba din contra va fi complicat, va trebui să muncim foarte mult și să ne pregătim pentru aceste meciuri”, a spus Anastasia Toma, jucătoare în echipa națională.

Mijlocașa Ludmila Caraman susține ideea Anastasiei și se pare că fetele vor trebui să muncească mult pentru a primi puncte „Grupa este foarte interesantă. Cu trei adversari din această grupă am mai jucat și îi cunoaștem, dar fiecare meci va fi diferit și deosebit în felul său”.

În etapa preliminară a zonei europene participă un număr record de țări, 51 la număr, care au fost împărțite în 9 grupe, 6 a câte 6 echipe și 3 a câte 5 echipe.

Ludmila Caraman a mai adăugat: „Pentru Naționala Moldovei de fotbal nu sunt adversari slabi. Mingea este rotundă și dacă ne vom pregăti intensiv și bine, vom lua puncte și de la cea mai puternică echipă”

Programul meciurilor este divizata în etapa grupelor și faza play-off:

Etapa grupelor:

  • 13-21 septembrie 2021
  • 18-21 octombrie 2021
  • 2-14 aprilie 2022
  • 29 august- 6 septembrie 2022

Faza play-off va fi în perioada 3-11 octombrie 2022

Fetele vor începe cât mai curând pregătirile pentru aceste meciuri și Anastasia recunoaște: „Avem nevoie de multă pregătire atât fizică, cât și mentală, avem nevoie de caracter și dăruință, de multă muncă și de cantonamente”.

„Câștigătoarele celor nouă grupe preliminare se vor califica direct la turneul final. Echipele clasate pe locul secund vor participa în faza play-off. Europa va avea 11 sau 12 reprezentante la cea de-a 9-a ediție a Cupei Mondiale la fotbal feminin, competiția fiind găzduită în comun de Australia și Noua Zeelandă în lunile iulie și august 2023”, scrie FMF.

Foto: Vadim Caftanat/ Google/ Facebook