Utilizarea excesivă a gadgeturilor nu numai că îndepărtează o persoană de realitate, dar îi poate grăbi și îmbătrânirea, potrivit unui expert.

„Orele lungi petrecute în fața telefonului și lumina care se emană de pe ecranul său provoacă îmbătrânirea”, a declarat specialistul în social media, Deniz Unay.

Unay, un autor din Istanbul împătimit de știință și tehnologie a susținut, de asemenea, că persoanele care sunt dependente de tehnologie tind să-și consume și mâncarea rapid, ceea ce, la rândul său, le perturbă tiparele alimentare, ducând la obezitate.

Expertul în tehnologie a subliniat că  lumina albastră emanate de telefoane, tablete și computere nu este deloc inocentă.

El a spus că lumina nu numai că permite oamenilor să vadă, ci și „sincronizează ceasul biologic uman, ciclul de 24 de ore”.

„Aici în Turcia, lumina albastră este folosită și ca element de tratament, mai ales că s-a observat că contribuie la reducerea numărului de pete precanceroase”.

Utilizarea excesivă a instrumentelor tehnologice îi afectează pe oameni atât din punct de vedere psihologic, cât și fiziologic.

Pentru a reduce riscurile generate de dependența de tehnologie, el a sugerat oamenilor să șteargă de pe telefoane aplicațiile pe care nu le folosesc și să dezactiveze notificările din jocuri și aplicații.

Când oamenii dezactivează aplicațiile, timpul de utilizare zilnică a telefonului scade.

Sursa: anews.com

Distribuie articolul: