După sărbătorile de Paști, îmbelşugate în preparate culinare, suntem gata să reducem numărul caloriilor şi să ne detoxificăm organismul. În cele ce urmează v-am pregătit 3 reţete de mâncăruri uşoare şi gustoase, care să va ajute să mâncaţi sănătos și gustos.

1.Mâncare de legume

Ingrediente:

1 dovlecel decojit, curat de seminţe şi feliat cu cubuleţe mici;

1 ceapă mică tăiată cubuleţe;

2 morcovi mari tăiaţi cubuleţe (se taie în jumătăţi pe lungime, iar apoi jumătăţile se taie cubuleţe);

3 căţei de usturoi, tocaţi mărunt;

6 căni de apă;

500 g de cartofi mici, tăiaţi în jumătăţi;

2 rădăcini de ţelină, tăiate cubuleţe;

8 ciuperci normale, foliate în jumătăţi;

2 linguri de bulion.

Mod de preparare:

Puneţi toate ingredientele într-o oală mare şi puneţi-o la foc. Când au început fiarbă, reduceţi focul şi lăsaţi-le la foc reduc timp de 25 minute. Se condimentează după gust cu sare şi piper.

Mancare-de-Legume-cu-sos-de-soia

2.Pui asiatic, dulce acrișor

Ingrediente:

1 piept de pui dezosat, fără piele;

1 cană paşte de tomate;

1 ardei roşu, tăiat în cubuleţe;

1 cutie de ananas cuburi (nu se folseste zeamă);

1 ardei grad tăiat cubuleţe.

Mod de preparare:

Se taie pieptul de pui în cuburi şi se fierbe până când carnea începe se înmoaie. Se scurge zeama din tigaie. Se adaugă cuburile de ananas, pastă de tomate şi ardeiul gras. Se gătesc la foc mic timp de 20 minute. Se poate servi împreună cu orez.

pui_asiatic_906x604_1403553881

3.Pere fierte în vin, ornate cu iaurt dietetic

Ingrediente:

1 cană şi ½ de vin roşu (Merlot sau Pinot Noir);

4 pere tari;

1/3 ceaşcă de iaurt dietetic;

1 baton de scoartisoara (5-10 grame);

3 linguriţe de miere de albine;

1/2 linguriţă de esenţă de vanilie.

Mod de preparare:

pere

Perele se curate de coajă, fără a îndepărta şi codiţele. Se taie o felie din partea de jos pentru ca aceastea poată sta în poziţie verticală. Aşezaţi perele în poziţie orizontală într-o crăticioara şi adăugaţi vinul, foi de dafin, batonul de scorţişoară şi mierea. Se pun la fiert. Când conţinutul a început fiarbă, se reduce focul şi se acorpera crăticioara cu un capac. Se la foc redus timp de 25 – 30 minute. Odată la 15 minute, perele se întorc de pe o parte pe cealalată. Cu un cuţit se verifică dacă s-au făcut. Se aşează perele în poziţie verticală pe o farfurie. Conţinutul rămas se aduce la temperatura de firbere şi se reduce focul pe măsură ce începe aibă consistenta unui sirop, până când ajunge la ½ de ceaşcă. Se adaugă esenţa de vanilie şi tot conţinutul se toarnă peste pere. Se adaugă iaurtul peste pere (în partea de sus) şi se servesc calde.

sursa