Pe data de 8 aprilie în întreaga țară s-a desfășurat campania „Masa Bucuriei”. În cadrul acestia au fost implicați peste 800 sute de voluntari, care au colectat produse alimentare în 100 de magazine din toată Moldova.

„Produsele colectate astăzi în toată țara vor fi repartizate la 5 cantine sociale mobile și, de asemenea, din acestea vor fi organizate pachete sociale cu alimente, distribuite familiilor social-vulnerabile. Undeva al șaselea om este deschis și vrea să doneze, unii deja știu despre campanie și vin special să doneze”, a spus Nicoleta Dodu, lideră a echipei de voluntari, Campania de Paști „Masa Bucuriei”.

Oamenii au fost destul de receptivi și s-au implicat activ, cumpărând produse neperisabile în măsura posibilităților pe întreg parcursul zilei.

„Vrem să se bucure și cei care sunt mai nevoiași ca noi”, ne-a spus o donatoare.

„Am cumpărat ceea ce ni s-a recomandat: Paste făinoase, ulei, făină…, din care s-ar putea găti ceva”, a remarcat o altă donatoare.

„Cred că este bine ca toți să devenim mai buni și să ajutăm și noi cu ce putem”, a spus o altă donatoare.

„Chiar e o chestie care ne privește pe noi toți și măcar de Paști ar trebui să fim mai buni”, a sus o donatoare, fostă voluntară în această campanie.

Redacțiile Agora și Ea.md au susținut inițiativa Misiunii Sociale „Diaconia” și s-au implicat activ în acțiunea de voluntariat din cadrul campaniei.

„Este foarte important să dăm un exemplu celor de alături, și atunci când a venit această propunere din partea Misiunii Sociale „Diaconia”, nu am stat pe gânduri nicio clipă. Am zis „Da, ne implicăm, găsim timp liber” și chiar dacă e vorba de o zi de weekend am găsit cele 3 ore necesare ca să venim și să ne implicăm”, spune Victoria Dumbravă, editor-șef Agora.md.

„A fost o provocare pentru noi și e foarte interesant să interacționezi cu oamenii care sunt gata să doneze ceva, să dea ceva din toată inima. E un gest nobil, cred eu, și asta mă înaripează”, spune Nadia Darie, editor-șef Ea.md.

Campania de Paşti „Masa Bucuriei” s-a desfășurat pentru al 8-lea an consecutiv și a fost organizată de Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei.